De Craciun, doi morti si cinci grav raniti in accidente rutiere

Magazin Salajean 31 decembrie 2008 0

De Craciun, doi morti si cinci grav raniti in accidente rutiereIn ziua de Craciun viata unei femei de 84 de ani a luat sfarsit dupa ce a fost lovita de o masina condusa de un sofer beat. La ora 10:30, pe DJ 110B, in localitatea Dersida, judetul Salaj, S. Janos, de 24 de ani, domiciliat in Sarmasag, judetul Salaj, in timp ce conducea autoturismul marca Opel Kadet, a accidentat-o mortal pe F. Ana, de 84 de ani, din localitate. Dupa cum ne-a declarat Tincuta Dumuta, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, femeia, in calitate de pieton, s-a deplasat neregulamentar pe partea dreapta a partii carosabile, desi aceasta era prevazuta cu acostament si trotuar destinat circulatiei pietonale. De altfel, politistii au stabilit ca tanarul de 24 de ani consumase bauturi alcoolice, in momentul accidentului avand o concentratie de 0,66 mg/l alcool pur in aerul expirat.

In a doua zi de sarbatoare s-au produs alte patru accidente de circulatie

Lipsa experientei la volan si-a spus cuvantul pentru trei tineri din satul Ciocmani. La ora 03:40, pe DN 1H, in localitatea Babeni, judetul Salaj, R. Ionut Mihai, de 19 ani, din satul Ciocmani, comuna Babeni, judetul Salaj, aflat la volanul unei Dacii 1310, din cauza neatentiei in conducere, intr-o curba la dreapta, a patruns pe contrasens si s-a rasturnat in afara parti carosabile. In urma accidentului, conducatorul auto R. Ionut Mihai a fost ranit grav, iar pasagerii autoturismului, B. Daniel (19 ani) si P. Vlad (15 ani), ambii din Ciocmani, au fost raniti usor.

S-a accidentat grav dupa ce a intrat cu masina intr-un cap de podet. La ora 12:44, pe DC 74, intre localitatea Panic si municipiul Zalau, judetul Salaj, S. Ioana, de 26 ani, din localitatea Aghires, judetul Salaj, in timp ce conducea autoturismul marca Fiat Panda, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, respectiv la efectuarea unui viraj la stanga, a pierdut controlul autoturismului, intrand intr-un cap de podet. In urma impactului a fost accidentata grav S. Ecaterina si accidentati usor S. Ioan si S. Diana, pasageri in autoturism.

Datorita neatentiei in conducere, un barbat de 32 de ani a acrosat cu masina o femeie care mergea pe marginea soselei. La 17:42, pe DC 104, in localitatea Lompirt, judetul Salaj, G. Endre Zsolt, de 32 ani, din Simleu Silvaniei, in timp ce conducea autoturismul marca Dacia 1310, a intrat pe contrasens accidentand-o grav pe V. Aurelia, de 38 ani, din Lompirt, care se deplasa in calitate de pieton pe marginea drumului.

Bautura a facut o victima a accidentelor rutiere chiar si fara masina. La ora 18:30, pe D.N. 19 B, intre localitatile Zauan si Ip din judetul Salaj, M. Elvira Csilla, de 21 ani, din Nusfalau, judetul Salaj, in timp ce conducea autoturismul marca Dacia, l-a acrosat pe L. Mihai, de 56 ani, din localitatea Saldabagiu de Barcau, judetul Bihor, care se afla pe partea carosabila sub influenta bauturilor alcoolice. In urma impactului a rezultat ranirea usoara a lui L. Mihai.

A traversat drumul si a fost lovita mortal de o masina

In data de 27 decembrie, la 18:50, pe DN 1F, intre localitatile Bobota si Sarmasag, judetul Salaj, B. Jeno, cu domiciliul in Ungaria, in timp ce conducea autoturismul marca BMW, a accidentat-o mortal pe numita B. Floarea, de 78 de ani, din localitatea Bobota, judetul Salaj, care s-a angajat in traversarea neregulamentara a drumului.

La patru ani de zile a vazut ce se poate intampla daca nu este atent la masinile din strada. In data de 28 decembrie, ora 19:00, pe strada Independentei, din Simleu Silvaniei, C. Dumitru, de 37 de ani, din Plopis, in timp ce conducea mopedul marca Aprilia, a acrosat cu partea stanga fata a mopedului pe minorul K. Andrei, de patru ani, care a traversat strada in fuga, prin loc nepermis si fara sa se asigure. In urma impactului, minorul K. Andrei a fost usor ranit.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »