De 1 Mai, poliţiştii sălăjeni împânzesc drumurile judeţului

Magazin Salajean 29 aprilie 2011 0

De 1 Mai, poliţiştii sălăjeni împânzesc drumurile judeţului

Deşi este declarată zi liberă prin Codul Muncii, data de 1 Mai îi prinde pe poliţiştii sălăjeni pe străzi. Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, în acest sfârşit de săptămână, se va acţiona pe drumurile publice cu cele opt radare din dotare. Vor fi vizate, cu predilecţie, anumite sectoare de drum cu un trafic intens. Astfel, poliţiştii vor acţiona pe itinerariul: – DN1F: Meseş – Românaşi – Poarta Sălajului – Zimbor şi Sărmăşag – Bobota; – DN1C: Ileanda; – DN1H: Jibou – Şimleu Silvaniei; – DJ108D: Cehu Silvaniei – Sălăţig; – DJ191C: Crasna; – DJ108: Horoatu Crasnei – Cizer; – în municipiul Zalău: pe Bulevardul Mihai Viteazul şi strada Gheorghe Doja. Acţiunea va viza respectarea regulilor de circulaţie, de către conducătorii auto pe linia vitezei, precum şi respectarea regulilor de circulaţie de către motociclişti şi pietoni.

Transportatorii, controlaţi în trafic

Aproximativ 40 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.200 de lei au aplicat, în cursul zilei de miercuri, poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în cadrul unei acţiuni pe linia transportului de marfă şi persoane. Controalele au constat în depistarea celor care nu deţin documente legale în vederea efectuării acestui tip de transport. Astfel, doi conducători auto au fost sancţionaţi pentru defecţiuni tehnice la maşini, 19 – pentru depăşirea regimului legal de viteză, patru s-au ales cu sancţiuni pentru neportul centurii de siguranţă şi 12 conducători auto au primit amenzi pentru alte abateri privind circulaţia pe drumurile publice. Acţiunea s-a desfăşurat pe sectoarele de drum DN1F între Valea Almaşului şi Sărmăşag, pe DN1H între Zalău şi Jibou şi DJ108D între Cehu Silvaniei şi Zalău.

Prins beat la volan

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Letca, s-a ales în cursul zilei de ieri cu dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, după ce a fost surprins de poliţişti, băut la volan. Poliţiştii Postului de Poliţie Ileanda, aflându-se în timpul activităţilor de control şi supraveghere a traficului rutier, l-au surprins pe tânăr, în noaptea de marţi spre miercuri, în timp ce conducea autoturismul prin localitatea Letca cu o alcoolemie de 0,65 de miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la Spitalul Orăşenesc Jibou, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele lui M.L. poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »