De 1 iunie: Picnic pentru copiii de la Centrul de Reeducare Buziaş

Magazin Salajean 2 iunie 2011 0

De 1 iunie: Picnic pentru copiii de la Centrul de Reeducare Buziaş

Şase copii din Sălaj, aflaţi temporar în Centrul de Reeducare Buziaş, au sărbătorit Ziua Internaţională a Copilului, luând parte la o serie de manifestări artistice, culturale şi sportive organizate ieri de unitatea de învăţământ respectivă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Centrului de Reeducare Buziaş, Lavinia Soloţchi, sărbătorirea Zilei de 1 Iunie a devenit deja o tradiţie în Centru, astfel încât copiii cu probleme sociale aflaţi aici să aibă prilejul de a socializa, de a învăţa şi de a exersa conduite prosociale, de a-şi exprima talentul şi creativitatea, de a-şi manifesta abilităţile şi spiritul competiţional. „La acest eveniment au fost invitaţi să participe, alături de cei 95 de minori internaţi – între care şase sunt din Sălaj, copii de la Centrele de Plasament din Lugoj şi Recaş, elevi ai Liceului Teoretic din Buziaş precum si zece femei care execută pedepse privative de libertate în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad”, a spus purtătorul de cuvânt.

Manifestările au inclus un program cultural artistic cu muzică, dans, poezii şi reprezentaţii teatrale, momente pregătite şi susţinute de către minorii internaţi şi invitaţii lor. După spectacol, au fost desfăşurate jocuri distractive, întreceri sportive şi concursuri de desene pe asfalt, finalizate cu un picnic la iarbă verde, astfel încât întregul eveniment să fie un prilej de interacţiune şi socializare între copiii proveniţi din diferite medii sociale.

Ziua Internaţională a Copilului este marcată pentru al cincilea an în Centrul de Reeducare Buziaş.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »