Darea si luarea de mita, in zona politiei rutiere

Magazin Salajean 5 octombrie 2011 0

Darea si luarea de mita, in zona politiei rutiere

Politistii salajeni au actionat, in cursul zilei de ieri, la nivelul intregului judet pentru combaterea faptelor de coruptie in cadrul formatiunilor de politie rutiera. Chiar daca nu recunosc, multi conducatori auto, prinsi pe picior gresit in trafic, incearca sa ofere bani organelor de politie rutiera in schimbul uitarii masurii de retinere a permisului auto ori pentru neinregistrarea unei amenzi ceva mai mari. Iar uneori, chiar si oamenii legii sunt prinsi in fata faptului implinit.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, in scopul prevenirii acestor fapte, politistii rutieri au impartit conducatorilor auto fluturasi cu recomandari preventive pentru constientizarea faptului ca, printre faptele de coruptie se numara atat luarea, cat si darea de mita. Campania preventiva s-a desfasurat sub indemnul Nu te lasa corupt! Fii integru!. Cei care sunt atrasi sau au cunostinte de fapte de coruptie pot apela gratuit numarul 0800.806.806 din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

Aceste activitati fac parte dintr-un plan comun de masuri initiat, la inceputul acestui an de Inspectoratul General al Politiei Romane si Directia Generala Anticoruptie, privind prevenirea faptelor de coruptie in cadrul formatiunilor de politie rutiera. Activitatile desfasurate pana in prezent au vizat intalniri punctuale intre reprezentanti ai Biroului Judetean Anticoruptie Salaj si politistii rutieri salajeni, in cadrul carora s-a insistat asupra respectarii Codului Deontologic al Politistului, a respectarii obligatiei de sesizare a faptelor de coruptie, precum si pe adoptarea unei conduite profesionale integre.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »