Dacii se lupta la Zalau pentru tezaur

Magazin Salajean 29 iulie 2008 0

Dacii se lupta la Zalau pentru tezaurPeste 23 de daci liberi se vor lupta cu soldatii Imperiului Roman ce vor sosi la Zalau, in perioada 1-3 august 2008, pentru a participa la Festivalul International Zilele Romane. In fata publicului, luptatorii daci vor avea ocazia sa-si probeze maiestria in luptele pe care le vor purta cu romanii, cu germanicii, dar si cu gladiatorii Imperiului. Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Zalau, Manuela Ghiurutan, in programul festivalului sunt incluse scenete de lupta pedestra si calare, dar si demonstratii de manuire a armamentului din dotare. Luptatorii daci apartin formatiei Terra Dacica Aeterna. Asociatia este prima de acest gen din Romania si are ca scop declarat reconstituirea fidela a aspectelor de viata civila si militara specifica dacilor si romanilor din perioada cuprinsa intre secolele I si II d. Chr.

Terra Dacica Aeterna se afla pentru prima data la Festivalul International Zilele Romane de la Zalau – Porolissum, unde va participa la manifestari alaturi de Legiunea XV Apollinaris (Ungaria), Familia Gladiatoria Panonnica (Germania), Colegiu Gladiatorium (Ungaria). Pentru a da culoare festivalului, alti artisti pe care publicul ii va putea urmari in cele trei zile de sarbatoare sunt Zanele Zalaului, New Style, Naghual si Flame Out.

Festivalul Zilele Romane, aflat la cea de-a patra editie, se desfasoara la sfarsitul acesta de saptamana, la Zalau si Porolissum. Programul complet al evenimentului, care in acest an se desfasoara concomitent cu Zilele Cetatii, se afla pe www.zileleromane.ro

Evenimentul este organizat de Primaria municipiului Zalau, iar producatorul acestuia este SC Treispe SRL. Manifestarea a debutat in anul 2005, fiind una cultural-educativa ce se desfasoara anual.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »