Curg amenzile aplicate de agentii comunitari zalauani

Magazin Salajean 14 mai 2010 0

Curg amenzile aplicate de agentii comunitari zalauaniAgentii comunitari au aplicat zalauanilor, in saptamana 6-13 mai, zeci de sanctiuni contraventionale insotite de amenzi in valoare de aproximativ 13.000 de lei. Cu cele mai multe s-au ales soferii care si-au parcat masinile in zone nepermise, si anume cu 14 amenzi, dar si tinerii care au conturbat ordinea si linistea publica ascultand muzica la intensitate mare, respectiv cu 12 sanctiuni.

Purtatorul de cuvant al Politiei Comunitare Zalau, Lucian Trif, spune ca in perioada mentionata au fost aplicate in total 57 de sanctiuni contraventionale, dintre care 36 fiind amenzi, iar restul avertismente. Pentru apelarea la mila publica a unor persoane apte de munca au fost aplicate sase sanctiuni contraventionale, trei persoane au fost sanctionate deoarece au consumat alcool pe domeniul public, iar alte doua pentru ca au refuzat sa dea relatii pentru stabilirea identitatii.

Totodata, opt persoane s-au ales cu sanctiuni dupa ce au fost prinse ca au aruncat resturi de tigari, coji de seminte si ambalaje pe domeniul public, in timp ce alti cinci cetateni au fost amendati pentru ca au vandut flori pe strazile din municipiu fara a detine acte de provenienta a marfii si fara a indeplini forme legale de plata.

In perioada analizata, agentii Politiei Comunitare au raspuns la 34 de sesizari ale cetatenilor, din care 26 au fost rezolvate pe loc, iar restul au fost transmise institutiilor abilitate pentru competenta solutionare. Lucian Trif ne-a comunicat ca majoritatea sesizarilor rezolvate de agentii comunitari au fost pe linia tulburarii ordinii si linistii publice in cartierele de locuinte.

Tot in cadrul actiunilor desfasurate in saptamana amintita, agentii comunitari au identificat, in data de 5 mai, doi barbati, Florin S., de 30 de ani, si Zabar S., de 24 de ani, care aveau asupra lor un sac cu aproximativ 20 de kilograme de cupru a carui provenienta nu a putut fi justificata. Acestia au fost predati organelor de politie pentru efectuarea cercetarilor sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »