Cu muşcături de câini şi pisici la Urgenţă

Magazin Salajean 31 mai 2011 0

Cu muşcături de câini şi pisici la Urgenţă

Cinci sălăjeni au ajuns, în week-end, la Urgenţă cu plăgi rezultate în urma muşcăturilor de câine sau pisică, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Codruţa Puşcaş. „Este vorba despre o femeie în vârstă de 24 de ani, muşcată de pisică, şi de alte cinci persoane care aveau plăgi în urma muşcăturilor de câine. Între aceşti cinci pacienţi, se numără şi doi minori: un băiat de zece ani, din localitatea Mal, şi un băiat în vârstă de 12 ani, din Zalău. Toţi au fost trataţi în Urgenţă, nefiind necesară spitalizarea lor”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Tot la finele săptămânii trecute, la Unitatea de Primiri Urgenţe au ajuns 90 de pacienţi cu fracturi, contuzii şi entorse, numărul acestor cazuri fiind cu 22 mai mare decât în week-end-ul precedent. De asemenea, alţi 19 sălăjeni au avut probleme din cauza hipertensiunii arteriale, iar cu afecţiuni ale sistemului digestiv au fost depistaţi 38 de pacienţi, diagnosticele puse de medici fiind gastrite, enterocolite şi gastroduodenite.

Medicii au mai tratat cinci cazuri de colică abdominală şi unul de colică biliară, iar 12 gravide au avut nevoie de ajutor specializat pentru a aduce pe lume bebeluşi. Week-endul a fost marcat şi de prezenţa a şapte sălăjeni care au ţinut să bea peste măsură, ajungând, în final, în stare de ebrietate la Urgenţă, iar 11 persoane au fost aduse la UPU cu răni după ce au fost implicate în accidente rutiere şi agresiuni. Din totalul de 388 de cazuri, medicii au dispus internarea pentru 72 de pacienţi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »