Cronica de concert: PAIN – forta rock-ului industrial

Magazin Salajean 23 august 2011 0

Cronica de concert: PAIN – forta rock-ului industrial

Anul acesta, la Satu Mare s-au adunat doar cateva sute de rockeri la Samfest, insa efortul organizatorilor a fost unul extraordinar: pe scena au urcat suedezii de la PAIN.

Formatia a mai evoluat in Romania in 2009, la Festivalul Artmania de la Sibiu, dar am ratat atunci turneul “Dark Passion Play World Tour”. Nu s-a intamplat anul acesta, cand am avut ocazia sa ascult un frumos melanj de metal, industrial si tehno. Motivul muzical impunator de pe noul album “You Only Live Twice” a facut ca publicul sa-i aplaude minute in sir. Dupa doua albume foarte reusite (Psalms of Extinction – 2007 si Cynic Paradise – 2008), noul disc impune trupa in aria metalului european, beneficiind de productia uimitoare a lui Peter Tagtgren.

Metalul-industrial prezentat de suedezi este unul fara compromisuri, cu riff-urile lui Michael Bohlin ce le simti in toate maruntaiele si toba lui David Wallin ce seamana cu un tanc ce calca totul in picioare. Daca Let Me Out si Fear the Demons nu au rupt gura targului, The Great Pretender a facut sa vibreze intreaga audienta de la Satu Mare. Pentru fetele prezente, dar si pentru cei ce prefera sound-ul epic, piesa ce da titlul noului album, You only live twice, ne-a adus aminte de compozitorul Ennio Morricone. Bineinteles, nu putea sa lipseasca din concert cireasa de pe tort, piesa Dirty Woman, mult mediatizata pe canalele musicale de gen. In pauzele dintre piese, membrii trupei ne-au incantat cu extraordinare solo-uri de bass, chitara si chiar voce.

Doresc sa inchei cu un BRAVO adus organizatorilor acestei editii de festival: Consiliul Local Satu Mare, Primaria Satu Mare, Consiliul Judetean Satu Mare si Centrul Cultural “G.M.Zamfirescu”. Ei au dovedit ca daca exista pasiune si dorinta, se pot intampla lucruri frumoase, de o calitate exceptionala.

Componenta Pain:

– Peter Tagtgren: voce, chitara, bas, clape, programare

– Michael Bohlin – chitara

– Johan Husgafvel – bas

– David Wallin – tobe

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »