Crima pasionala la Ileanda

Magazin Salajean 28 noiembrie 2006 0

Crima pasionala la IleandaUn tanar de doar 18 ani din Ileanda si-a omorat consateanul de aceeasi varsta, pe motiv de gelozie. Ucigasul avea impresia ca victima s-a dat la fosta sa concubina.

Crima a avut loc in seara de 23 noiembrie, iar de atunci procurorul si politistii de investigatii criminale care s-au ocupat de caz, au reusit sa inchida dosarul si sa-l prezinte pe ucigas instantei, aceasta dispunand arestarea sa preventiva, pe 29 de zile, pentru comiterea infractiunii de omor calificat cu premeditare.

Procurorul Rodica Vaida Pece, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, care s-a si ocupat de investigarea cazului de la Ileanda, a declarat ca Dragomir Lacatus banuia ca fosta sa concubina, in varsta de doar 13 ani, cu care el rupsese relatiile, ar fi prietena cu Ionel Cordos, de 18 ani, elev in clasa a XI-a la Liceul din Ileanda. Innebunit de gelozie, Lacatus si-a urmarit victima, in seara respectiva, care se deplasa la un prieten sa se uite la televizor si, de fata cu sora si mama acestuia, i-a aplicat, in zona abdominala, o lovitura de briceag, ce a dus la decesul tanarului. Sora victimei a incercat sa intervina in altercatia dintre cei doi, dar nu a putut sa bareze lovitura de briceag. Mama si-a vazut fiul cum, dupa ce a fost injunghiat, a mai parcurs vreo 3 metri, dupa care a cazut la pamant. Victima a fost transportata de urgenta la Spitalul Dej, dar a decedat pe drum. In autopsie se arata ca tanarul a murit in urma unei hemoragii interne – externe, prin sectionarea arterei iliace si a celei mezenterice, in urma unei plagi intepate in zona iliaca dreapta.

Procurorul Rodica Pece a aratat ca ucigasul si-a premeditat fapta, martorii declarand ca acesta umbla de mai mult timp inarmat cu cutite sau bricege si amenintand ca-l va omori pe Cordos. Data fiind situatia din localitate, parerea mea este ca organele de ordine ar fi putut sa intervina mai repede, evitandu-se, astfel, un asemenea deznodamant, a declarat procurorul. Ucigasul, care mai era si beat in momentul comiterii crimei, risca o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre 15 – 25 ani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »