Crimă oripilantă! Bebeluş omorât cu bestialitate de propria mamă

Mihaela Oprea 25 februarie 2013 0
Crimă oripilantă! Bebeluş omorât cu bestialitate de propria mamă

VIDEO

O bestie cu chip de femeie a dat dovadă de o cruzime fără margini, ce a şocat întreaga comunitate din Pustă Vale. La finele săptămânii trecute, femeia şi-a ucis, cu bestialitate, copila de numai două luni, doar pentru că micuţa a început să plângă. A luat un cuţit şi a înţepat-o de mai multe ori în zona gâtului, iar pentru că loviturile nu i-au fost fatale, a sugrumat-o. Acum, femeia aruncă toată vina pe sora copilei decedate, o fetiţă de numai 4 ani, spunând procurorilor că micuţa este criminala.

O femeie în vârstă de 33 de ani, din localitatea Pustă Vale, a fost arestată preventiv duminică pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, după ce şi-a ucis fetiţa de numai 2 luni. Cumplita faptă a fost sesizată autorităţilor de către medicii unităţii spitaliceşti unde fetiţa a fost dusă pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Pompilia Stana, a declarat că faptele s-au petrecut în cursul zilei de sâmbătă, 23 februarie. “Inculpata K.V. a fost reţinută sâmbătă şi prezentată următoarea zi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. În fapt, se reţine că inculpata, în data de 23 februarie, i-a aplicat mai multe lovituri cu un cuţit şi a sugrumat-o pe fiica sa K. D., în vârstă de două luni şi zece zile, cauzând decesul acesteia. Împotriva inculpatei a fost începută urmărirea penală şi pusă în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de omor. La data de 24 februarie, procurorii au dispus reţinerea inculpatei pentru 24 de ore, următoarea zi fiind prezentată Tribunalului Sălaj, care a admis cererea de arestare preventivă pentru 29 de zile”, a declarat Pompilia Stana.

Ajunsă la spital în comă de gradul IV

Procurorii sălăjeni au demarat investigaţiile în acest caz imediat ce medicii din cadrul Spitalului Orăşenesc din Şimleu Silvaniei au constatat că micuţa adusă pentru îngrijiri medicale a fost victima unui caz de agresiune. Purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti menţionate, Mihail Vigu, a declarat că, în cursul zilei de sâmbătă, la ora 13.45, a fost adusă cu o ambulanţă o minora K.D., din Pustă Vale, în comă profundă de gradul IV, cu semne de violenţă în zona gâtului. “Copilul a fost resuscitată timp de o oră, interval în care a fost solicitată intervenţia unei ambulanţe şi un medic de la Zalău, pentru intubarea şi transportarea minorei la Spitalul Judeţean. Din păcate, între timp, pruncul a decedat”, a declarat Mihail Vigu. Potrivit sursei citate, copila arăta îngrozitor, prezentând mai multe înţepături în zona gâtului şi hemoragie bucală.

Mama dă vina pe sora copilei moarte

Cruzimea de care a dat dovadă femeia este de neimaginat, din investigaţiile procurorilor rezultând că aceasta şi-a omorât fiica din cauza plânsetelor. Mai mult decât atât, aceasta aruncă toată vina pe cealaltă fiică a sa, o copilă de numai 4 ani.
Procurorul Stana a precizat că femeia nu recunoaşte fapta. “Deşi femeia nu îşi recunoaşte fapta, la dosar au fost aduse suficiente dovezi care demostrează că mama este făptuitorul. Una dintre dovezi este rezultatul autopsiei efectuate chiar în cursul zilei de sâmbătă şi care arată că decesul minorei a survenit în urma agresării de către o persoană adultă. Victima a fost înţepată de şase ori cu cuţitul în zona gâtului, însă moartea a fost cauzată de asfixiere prin sugrumare, forţa aplicată putând fi doar a unui adult”, a afirmat procurorul.
Potrivit sursei citate, din discuţiile cu inculpata reiese că aceasta a avut discernămând în momentul comiterii faptei. “Procurorii pot dispune sau nu expertiza medicală prin care să se stabilească dacă femeia a avut discernământ. Doar că, din discuţiile purtate cu aceasta, rezultă că aceasta a avut discernământ în momentul comiterii faptei”, a declarat Pompilia Stana.

Tatăl se pregăteşte să-şi îngroape copila

Soţul femeii acuzate de omor a suferit un şoc teribil când a aflat de tragedia din familia sa. În ziua cu pricina, bărbatul, comerciant ambulant de nuci, era plecat din localitate, iar pe când s-a întors acasă, şi-a găsit fetiţa moartă. “Au fost sesizaţi cei de la Protecţia Copilului în acest caz, însă fetiţa de 4 ani va rămâne în grija tatălui. Acesta se ocupă acum de înmormântarea fiicei sale decedate”, a afirmat Pompilia Stana.
Mama s-ar putea să nu-şi mai vadă soţul şi fiica în viaţă decât din spatele gratiilor pentru următorii 25 de ani. Pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, asupra unui membru al familiei ori asupra unei persoane care nu se poate apăra, legea prevede o pedeapsă între 15 şi 25 de ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi.

Sălăjenii se omoară pe capete

Criminalitatea gravă, comisă cu violenţă, a crescut alarmant în ultima perioadă în judeţ. Nu mai puţin de şapte cazuri de omor au instrumentat procurorii sălăjeni în ultimele două luni, în condiţiile în care pe tot parcursul anului trecut, aceştia au avut în lucru patru sau cinci astfel de cazuri. “Ne confruntăm la această dată cu un număr extrem de ridicat de cazuri de criminalitate de mare violenţă, respectiv omor. Patru dintre acestea au fost soluţionate cu rechizitoriu, inculpaţii fiind arestaţi preventiv”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Crin Bologa.
Potrivit acestuia, sărăcia şi consumul excesiv de alcool sunt principalele cauze pentru care se ajunge la asemenea fapte. “Aceasta este concluzia la care am ajuns după analizarea cazurilor de omor în cei aproximativ 17 ani lucraţi în domeniu. Şase dintre omorurile de anul acesta s-au produs pe fondul consumului excesiv de alcool.
Un astfel de caz s-a petrecut în data de 25 ianuarie, anul acesta. Pe fondul unui conflict spontan şi al consumului de alcool, inculpatul Bede Adalbert i-a aplicat o lovitură cu un cuţit victimei Bede Pal, fratele său, cauzând decesul acesteia. Împotriva inculpatului a fost începută urmărirea penală şi pusă în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. La data de 27 ianuarie, procurorii au dispus reţinerea inculpatului pentru 24 de ore şi Tribunalul Sălaj a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 29 de zile. Prin rechizitoriul din data de 19 februarie a Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, inculpatul a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »