Crima oribila in Criseni

Magazin Salajean 10 mai 2007 0

Crima oribila in Criseni

Inca o data, consumul de alcool in cantitati insemnate a dus la comiterea unor fapte odioase. Pe fondul consumului de alcool, un batran si-a ucis nevasta stranguland-o cu un cablu electric. Desi, pus in fata probelor, sotul ucicas nu isi recunoaste fapta.

Primele date rezultate din desfasurarea anchetei ne-au fost oferite de comisarul Aurel Stirb, din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Salaj. Comisarul a mentionat ca, moartea victimei, J. M., in varsta de 53 de ani din Criseni, a fost anuntata la Sectia de Politie din aceasi localitate, in data de 27 aprilie, in jurul orei 16.30. Cel care a sesizat oribila fapta a fost chiar sotul victimei, J. V., de 56 ani, care, intorcandu-se de la camp, a descoperit cadavrul sotiei sale.

Pentru ca victima prezenta in zona capului urme de violenta, la fata locului s-au deplasat lucratori ai Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, procurori din cadrul Parchetului, un medic legist si criminalisti. In urma investigatiilor efectuate de echipa condusa de procurorul Angela Balase, responsabilul cu ancheta in acest caz, a reiesit ca victima era decedata de cateva ore si prezenta multiple lovituri in zona capului, moartea survenind in urma asfixiei mecanice prin strangulare cu un cablu electric.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, procurorul Rodica Vaida Pece, a declarat ca inculpatul si-a ucis sotia, dupa ce, pe fondul consumului de alcool, a tarat victima intr-o camera, a lovit-o si a strangulat-o cu cablu smuls de la un radio-casetofon. Din probele de urmarire penala rezulta ca autorul este insusi sotul victimei, care, desi a fost pus in fata unor fapte concludente, nu recunoaste aceasta crima. In raportul intocmit de cei de la Medicina Legala se arata ca victima prezenta in jurul gatului doua santuri orizontale, rezultate in urma strangularii. Astfel, a subliniat procurorul, se exclude ipoteza a unui suicid.

Procurorul a mai subliniat faptul ca inainte de omor victima a fost vazuta in curtea gospodariei sale de catre o vecina, aceasta din urma purtand si o conversatie cu sotia acuzatului.

Pe numele inculpatului s-a emis Ordinul de retinere pentru 24 de ore, dupa care acesta a fost prezentat in fata Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, unde s-a prezentat masura de arestare preventiva, masura mentinuta si de Curtea de Apel din Cluj Napoca.

Cauza este foarte complexa, urmand a se administra si alte probe, motiv pentru care nu putem oferi mai multe detalii, pentru a nu duce la compromiterea anchetei, a conchis procurorul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »