Crima macabra la Ciula

Magazin Salajean 8 octombrie 2007 0

Crima macabra la Ciula

Dupa cele doua crime macabre care au zguduit Salajul cu aproximativ o luna in urma, un alt cadavru gasit saptamana trecuta in satul Ciula, comuna Letca, socheaza prin cruzime. De aceasta data, crima a avut loc in familie, un salajean omorandu-si fratele cu toporul. Crima pare desprinsa dintr-un film de groaza, cu atat mai mult cu cat criminalul si-a decapitat fratele si i-a abandonat apoi cadavrul in sant.

Prim-procurorul judetului Salaj Pompilia Stana, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca acest caz este printre cele mai grave petrecute in judet in ultimii 4 ani. La 1 octombrie am fost sesizati ca in satul Ciula din Salaj a fost gasit un cadavru decapitat. La fata locului s-a deplasat o echipa de specialisti si procurori, care a stabilit ca victima este M.I., de 31 de ani. In 30 septembrie, ora 22, acesta s-a intors acasa, unde a fost agresat cu un topor de D.I, fratele sau, de 39 de ani. Asupra victimei au fost aplicate mai multe lovituri in zona capului, care s-au finalizat cu decapitarea. Cazul este printre cele mai grave care s-au petrecut in Salaj in ultimii 4 ani, a spus prim-procurorul.

Potrivit sursei citate, cadavrul a fost gasit intr-un sant din localitate, de catre mama victimei si de doi sateni.

Potrivit Inspectoratului de Politie al Judetului Salaj, care a deplasat forte la fata locului, omorul a avut loc pe fondul consumului de alcool, care a generat un conflict spontan intre cei doi.

De altfel, oamenii din Ciula au declarat ca victima si fratele ucigas erau cunoscuti in sat drept scandalagii. Din cauza ca se temea de ei, mama celor doi dormea pe la vecini sau rude de o buna perioada de timp.

Fata de inculpat s-a luat masura retinerii de catre procurori pentru 24 de ore, dupa care a fost prezentat Tribunalului Salaj cu propunere de arest preventiv. S-a emis mandat de arestare pentru infractiunea de omor deosebit de grav pentru 29 de zile. Pedeapsa prevazuta de Codul Penal pentru infractiunea de omor deosebit de grav este inchisoarea de la 15 a 25 de ani, a spus prim-procurorul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »