Crăciun petrecut de pietoni pe holurile spitalului

Mihaela Oprea 27 decembrie 2012 0
Crăciun petrecut de pietoni pe holurile spitalului

Doi sălăjeni au ajuns în spital chiar de sărbătoarea Crăciunului, după ce au fost loviţi de autoturisme în timp ce se deplasau pe drum în calitate de pietoni. Dacă într-unul dintre cazuri şoferul a pierdut controlul maşinii, derapând din cauza poleiului, în celălalt accident pietonul pare să se fi aflat pe mijlocul benzii de mers, puţin “împiedicat” din cauza alcoolului.
Primul accident a avut loc în Ajunul Crăciunului, în jurul orei 19.30, pe DJ 191 E, în Peceiu. Un tânăr de 20 de ani, din localitate, în timp ce se afla la volanul autoturismului, din cauza neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum acoperit cu polei, l-a accidentat grav pe J. I., de 62 de ani, din Peceiu, care se deplasa pe partea stânga a drumului în calitate de pieton.
Al doilea eveniment rutier a avut loc chiar în dimineaţa Crăciunului, pe DJ 191C, între localităţile Huseni şi Ratin. Ioan C., de 56 de ani, din Zalău, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, l-a accidentat grav pe Gheorghe C., de 50 de ani, din Huseni, care, în calitate de pieton şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,60 de miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat, se deplasa pe partea dreaptă a drumului, deşi, acesta era prevăzut cu acostament.
Pe numele şoferilor au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă. Oamenii legii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate care sunt cauzele şi împrejurările în care s-au produs accidentele de circulaţie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »