Cosmetice expirate, pe rafturile magazinelor

Magazin Salajean 18 martie 2011 0

Cosmetice expirate, pe rafturile magazinelor

Un control efectuat la 12 operatori economici din judeţul Sălaj, privind respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice, a scos la iveală nenumărate nereguli la majoritatea dintre aceştia: de la produse expirate pe rafturile magazinelor, la cosmetice fără niciun fel de elemente de identificare ale produsului.

Comisarul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Sălaj, Claudiu Silaghi, a afirmat că au fost controlate produse în valoare totală de 190.000 de lei. În urma verificărilor efectuate, la 11 operatori economici din cei controlaţi au fost constatate abateri la produse în valoare de 500 de lei. Au fost aplicate astfel 11 avertismente şi cinci amenzi în valoare de 5.200 de lei, a declarat directorul instituţiei menţionate.

Printre produsele cu deficienţe se numără: luciu de buze, lac de unghii şi tuş de ochi care nu aveau niciun fel de elemente de identificare şi caracterizare a produselor, precum şi săpun lichid, şampon pentru bebeluşi, diferite variante de spray, odorizante de baie şi pudră pentru copii la care lipseau traducerile în limba română. Totodată, au fost identificate produse cosmentice cu termenul de valabilitate depăşit, respectiv lac de unghii, fixativ şi spumă de păr.

Potrivit sursei citate anterior, comisarii au dispus măsuri de oprire definitivă de la comercializare a produselor expirate în valoare de 110 lei, precum şi oprirea temporară de la comercializare pentru produse în valoare de 380 de lei, produse cu abateri de etichetare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »