Copil mort prin electrocutare

Magazin Salajean 28 august 2007 0

Copil mort prin electrocutare

Cu toate ca numarul cazurile tratate in week-end de medicii de la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) de la Spitalul Judetean Salaj – Zalau a scazut fata de cel inregistrat cu o saptamana in urma cu 76, cazurile de plagi, entorse si fracturi continua sa fie cap de lista in evidenta doctorilor de garda (88).

Potrivit unui comunicat de presa, seria salajenilor muscati de insecte continua cu un alt caz – un barbat de 36 de ani fiind adus la Urgenta vineri, dupa ce a fost intepat de albina. Diagnosticul: reactie alergica. Tot vineri si tot din cauza unei intepaturi asemanatoare, medicii au avut de ingrijit o femeie de 58 de ani, care prezenta o reactie alergica locala la muscatura de paianjen.

In aceeasi data, la UPU a fost inregistrat un caz nefericit – un deces ca urmare a unui stop cardio-respirator cauzat de electrocutare. A fost vorba de un copil de 12 ani, care, in ciuda interventiei medicilor, nu a putut fi salvat.

Pe langa acestia, in atentia cadrelor medicale s-au mai aflat persoane cu hipertensiune arteriala (sase), cu afectiuni ale sistemului respirator (19), 16 suferinzi de afectiuni ale aparatului digestiv (gastrita, enterocolita, gastroduodenita etc.) si sase salajeni care au fost diagnosticati cu colica biliara.

Spre deosebire de cazurile din week-endul trecut, cand la UPU au fost aduse 14 persoane diagnosticate cu politraumatisme prin agresiune si accident rutier, de aceasta data numarul acestor cazuri a fost mai mare – 17.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »