Copil din Dobrin, înjunghiat de prieten

Mihaela Oprea 26 februarie 2013 1
Copil din Dobrin, înjunghiat de prieten

Un minor în vârstă de 17 ani, din localitatea Dobrin a fost reţinut de procurori şi prezentat marţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă, după ce a înjunghiat un copil de 16 ani, din acelaşi sat, în piept. Agresorul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, riscând ani grei de închisoare.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Pompilia Stana, a declarat că fapta s-a petrecut luni, în jurul amiezii, în curtea locuinţei victimei. “În data de 25 februarie, inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor. În ziua respectivă, minorul s-a deplasat la locuinţa unei cunoştinţe din sat, unde, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a înjunghiat un copil de 16 ani în zona pieptului”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, audiat de procurori, inculpatul nu şi-a motivat în niciun fel fapta. “Inculpatul nu a făcut nicio declaraţie în privinţa motivului săvârşirii faptei. În momentul producerii infracţiunii, acesta era beat”, a precizat Pompilia Stana.
Dacă va fi găsit vinovat, adolescentul de 17 ani riscă o pedeapsă aspră. Legislaţia prevede pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor o pedeapsă între 5 şi 10 ani de închisoare, pentru minori putând fi redusă la jumătate.
Numai la finele săptămânii trecute, procurorii sălăjeni au primit în lucru dosarul femeii din Pustă Vale, acuzată că şi-a omorât bebeluşul de doar două luni.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 26 februarie 2013 at 22:20 - Reply

    „fapte de genul continuă”? Puteți explica genul „continuă”?

Lasa un Raspuns »