Copiii pot deveni victime ale accidentelor rutiere

Magazin Salajean 20 octombrie 2011 0

Copiii pot deveni victime ale accidentelor rutiere

Politistii rutieri salajeni au iesit in strada, ieri dupa-amiaza, in cadrul actiunilor cu scop preventiv in randul cetatenilor. Mai precis, oamenii legii au impartit conducatorilor auto brosuri informative cu desene si mesaje antivictimizare ale copiilor. In cadrul acestor materiale informative se regasesc indicatii si reguli de circulatie prezentate pe intelesul micutilor chiar de catre alti adolescenti. Brosura contine ilustratii despre cum anume ar trebui copiii sa se asigure la trecerile de pietoni, dar si riscurile la care se expun traversand neregulamentar.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, a declarat ca actiunea face parte dintr-o campanie desfasurata la nivel national si intitulata Atentie! Circul si eu. Scopul campaniei este de constientizare si sensibilizare a conducatorilor auto cu privire la perceptia traficului rutier de catre copii, si de informare a opiniei publice cu privire la numarul de copii si tineri, victime ale accidentelor rutiere.

Potrivit sursei mentionate, in primele noua luni ale anului in curs, la nivelul judetului Salaj au fost inregistrate 139 de accidente rutiere grave, dintre care in 14 dintre acestea vina a apartinut minorilor. In urma acestor evenimente, o persoana a murit, 13 au suferit leziuni grave, iar una a fost accidentata usor. Principalele cauze vizeaza traversarea neregulamentara, prin loc nemarcat sau nesemnalizat si fara sa se asigure a copiilor si tinerilor, dar si conducerea imprudenta (fara supraveghere, in cazul minorilor) a ATV-urilor, mopedelor si bicicletelor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »