Copiii din Zalau vor sa schimbe lumea

Magazin Salajean 4 iunie 2007 0

Copiii din Zalau vor sa schimbe  lumea

Ziua Mondiala a Mediului – 5 iunie a fost sarbatorita si la Zalau in acest weekend, pe Platoul din Piata 1 Decembrie 1918, prilej cu care Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Salaj a premiat castigatorii concursului lansat in cadrul mai vechiului proiect Schimbari climatice – Copiii pot schimba lumea. In prezenta oficialitatilor locale, elevii implicati in proiect au demonstrat inca o data ca sta in putrea noastra sa diminuam efectul de sera, afisand bannere cu sloganuri specifice si intretinand publicul cu manifestatii scenice. Pentru devotamentul lor in actiunile desfasurate pana in acest moment, copiii au primit premii si diplome. Locul I a fost ocupat de Palataul Copiilor Zalau, locul II de Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu Zalau, iar locul III de Scolile Mihai Eminescu si Vasile Goldis. Au primit mentiuni Scolile Gimnaziale Corneliu Coposu, George Cosbuc, Iuliu Maniu, Gheorghe Lazar si Liceul Sportiv Avram Iancu. Tot in cadrul evenimentului, APM Salaj a inmanat Prefectului Salaj Andrei Todea si vicepresedintelui Consiliului Judetean, Mircea Ghiurca, diplome de excelenta pentru sprijinul acordat.

De remarcat ca, in tot acest timp, scolile partenere au avut in vedere colaborarea cu 4 mari companii din Salaj aflate sub incidenta directivelor privind gazele cu efect de sera: S.C. Silvania Michelin, Silcotub, Cemacon si Uzina Electrica.

Reamintim ca Proiectul a fost initiat in luna decembrie a anului trecut de Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Salaj in colaborare cu Inspectoratul Scolar al judetului Salaj (ISJ) si cu sprijinul Institutiei Prefectului si a Consiliului Judetean Salaj. A fost ales din 400 de proiecte de acelasi fel depuse la nivel national si dispune de o finantare de 10.000 de euro din partea Ambasadei Regatului Tarilor de Jos. De-a lungul acestei perioade, elevii au desfasurat actiuni de constientizare a populatiei asupra pericolului efectului de sera, au confectionat afise, pliante informative, au plantat arbori etc. Activitatea elevilor va continua pana in iulie a.c.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »