Contrabanda cu arme si munitie din Spania

Magazin Salajean 18 decembrie 2009 0

Contrabanda cu arme si munitie din SpaniaIn urma activitatilor desfasurate, politistii din cadrul Biroului Arme Explozivi si Substante Periculoase l-au depistat, zilele trecute, pe Dan G., de 21 de ani, din localitatea Soimus, detinand fara drept o arma cu aer comprimat de tir sportiv, din categoria armelor neletale supuse autorizarii, calibru 4,5 mm si 500 cartuse aferente.

Arma si munitia au fost procurate din Spania si introduse ilegal in tara in cursul acestei luni, se arata in comunicatul Politiei Salaj.

In cauza s-au intocmit actele premergatoare de cercetare penala pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda, fapta prevazuta si pedepsita de art. 271 din Legea 86/2006, detinerea si uz fara drept a unei arme neletale supuse autorizarii, fapta prevazuta si pedepsita de art. 136, indice 1, din Legea 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor. Atat arma, cat si munitia au fost indisponibilizate, in vederea confiscarii.

Lovita pe trecerea de pietoni

O minora in varsta de 10 ani, din Mirsid, a fost grav accidentata miercuri, in jurul orei 13, de o masina, in timp ce traversa strada din localitate. La volanul autoturismului se afla Gheorghe G., de 42 de ani, tot din Mirsid, care nu a reusit sa franeze la timp. Din primele cercetari, politistii au stabilit ca minora a traversat strada in fuga si fara sa se asigure, in zona trecerii pentru pietoni, marcata si semnalizata cu indicator rutier.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »