Consiliul Judetean Salaj, prezent la Adunarea Generala a Ansamblului Regiunilor Europene

Magazin Salajean 13 noiembrie 2007 0

La reuniunea anuala a Adunarii Generale a Ansamblului Regiunilor Europene, a carei gazda a fost regiunea italiana Friuli Venezia Giulia, a participat, in perioada 7-9 noiembrie, si o delgatie din judetul Salaj, condusa de presedintele Consiliului Judetean, Tiberiu Marc. Tema generala a intalnirii a fost identitatea regionala – regiunile ca piese ale puzzle-ului european, si a reunit peste 400 de reprezentanti ai celor 150 de regiuni prezente. De remarcat ca, la acest eveniment, a participat si presedintele Comisiei Europene, J. M. Barosso.

Pe parcursul celor doua zile ale lucrarilor au fost dezbatute aspecte legate de rolul semnificativ pe care il joaca regiunile in formarea unei identitati regionale, nationale si europene, definirea elementelor de identitate ale unui teritoriu, diferentele regionale ca fiind una din sursele primare ale avantajului competitiv. Toate acestea au facut subiectul Declaratiei finale, adoptate la sfarsitul intalnirii de catre regiunile membre.

Potrivit Consiliului Judetean Salaj, in cadrul reuniunii, a fost reliefat rolul pe care o autoritate regionala activa il joaca in sustinerea identitatii regionale, ca fiind structura decizionala cea mai apropiata de locuitorii respectivului teritoriu. In acest context, Consiliul Judetean Salaj va continua actiunile de promovare economica a specificitatii judetului, avand o pozitie de factor catalizator al actorilor implicati in diverse sectoare: turism, patrimoniu natural si cultural etc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »