Conflict cu epoleti: Seful de post din Crasna s-a luat de jandarmii care i-au confiscat un transport de lemne

Magazin Salajean 8 noiembrie 2006 0

Conflict cu epoleti: Seful de post din Crasna s-a luat de jandarmii care i-au confiscat un transport de lemneO patrula a jandarmilor salajeni a oprit, in cursul saptamanii trecute, pe raza localitatii Horoatu Crasnei, un camion care transporta lemne, iar in urma verificarii documentelor de provenienta si de insotire a materialului lemnos, jandarmii au constatat ca acestea erau false. Camionul era condus de C. Valer, care a prezentat jandarmilor niste acte semnate de catre T. Cornel, administrator al unei firme din Zalau.

Nimic nou sub soare, s-ar putea spune, pana acum, doar transporturile ilegale de lemne sunt ceva de domeniul obisnuitului in Salaj. Dar, in cadru intervine si seful de post al Postului de Politie Crasna – agentul sef principal Constantin Sirca, chemat la fata locului de catre soferul C. Valer, oprit si perchezitionat de jandarmi. De fapt, transportul de lemne era destinat, conform spuselor politistului, sotiei acestuia, iar soferul cand s-a vazut strans cu usa de catre jandarmi, l-a chemat in ajutor pe politist. Acesta ne-a declarat ca avizele de insotire a materialului lemnos, care au fost prezentate de sofer jandarmilor, ar fi fost perfect valabile. Cu toate acestea, jandarmii au incheiat un proces verbal si au confiscat transportul. Nu au ei competenta sa stabileasca daca acele acte sunt sau nu false. Exista organe competente care sa faca acest lucru, a declarat Sirca. Dar, pe marginea discutiilor contradictorii legate de actele de insotire a marfii, intre jandarmi si politisti s-a iscat o cearta, in urma careia jandarmii l-au acuzat pe seful de post de abuz. Am depus contestatie la Judecatorie, pentru anularea procesului verbal, a mai spus Sirca.

Pe de alta parte, conflictul dintre jandarmi si politist a ajuns si la urechile Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, care a decis cercetarea penala a cazului. Cazul respectiv se afla in faza de cercetare prealabila. Facem verificari. Am fost la fata locului si am purtat si discutii cu jandarmii. Dupa ce vom finaliza cercetarile, vom putea da un raspuns exact cu privire la ce s-a intamplat acolo, ne-a declarat adjunctul la comanda IPJ, Leontin Puscas.

Interesant de mentionat si faptul ca jandarmii salajeni nu intalnesc pentru prima oara numele de T. Cornel, administrator al unei societati comerciale din Zalau. Un caz asemanator a avut loc, tot pe raza localitatii Horoatu Crasnei, in 14 octombrie, cand, la fel, jandarmii au oprit un camion care transporta material lemnos. Soferul – B. Toader, din Cizer, a prezentat, la solicitarea jandarmilor, niste documente de provenienta si de insotire a marfii false, semnate de catre T. Cornel. Acesta se face vinovat, conform actelor de constatare a jandarmilor, de comiterea infractiunilor de fals si uz de fals, iar dosarele au fost inaintate Parchetului Zalau, in vederea continuarii cercetarilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »