Conferinta mondiala organizata de un ONG din Zalau

Magazin Salajean 6 iulie 2007 0

Cea de-a sasea Conferinta Internationala despre Sindromul Prader Willi a avut loc la Cluj, in perioada 21-24 iunie, organizatorul evenimentului fiind Asociatia Prader Willi (APW) Romania (APWR) din Zalau. Conferinta a durat patru zile si a adunat cei mai importanti specialisti din lume in acest domeniu, parinti si pacienti. Au participat 348 de persoane din 38 de tari, dintre care amintesc aici Australia, Noua Zeelanda, Taiwan, Japonia, Liban, Israel, Africa de Sud, SUA, Canada, dar am avut si tari din America Centrala si Europa. A fost o manifestare reusita, cu un puternic impact asupra lumii medicale din Europa de Est si am primit aprecieri pozitive din partea tuturor participantilor, ne-a declarat Dorica Dan, presedintele APWR..

Potrivit sursei citate, unul din obiectivele urmarite in cadrul conferintei a fost imbunatatirea accesului la informatiile privind diagnosticarea si managementul bolilor genetice rare. De asemenea, s-a insistat asupra nevoii ca persoanele afectate de aceste boli sa aiba acces la rezultatele cercetarii mondiale, precum si la tratamentele si medicamentele nou descoperite

Colaboratori in acest proiect sunt Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu Cluj Napoca si Societatea Romana de Genetica Medicala. In cadrul evenimentul, Dorica Dan a fost aleasa in board-ul IPWSO – Organizatia Mondiala Prader Willi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »