Condamnat la cinci ani de inchisoare pentru tentativa de omor

Magazin Salajean 23 februarie 2012 0

Condamnat la cinci ani de inchisoare pentru tentativa de omorUn barbat in varsta de 54 de ani, din localitatea Sighetu Silvaniei, a fost condamnat la ani grei de inchisoare, saptamana trecuta, de catre judecatorii Tribunalului Salaj, dupa ce, in prima zi a acestui an, a incercat sa-si omoare fratele mai mic, injunghiindu-l cu un cutit.

Potrivit solutiei date de instanta in cursul zilei de 15 februarie, inculpatul Vasile Chis este condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de omor. In cauza, intanta mentine masura arestarii preventive si deduce din pedeapsa perioada arestului preventiv, incepand cu data de 1 ianuarie 2012. Totodata, instanta a dispus si pastrarea la camera de corpuri delicte a Tribunalului Salaj, respectiv camera de corpuri delicte a Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, pana la solutionarea definitiva a cauzei, a urmatoarelor mijloace materiale de proba: un cutit din metal a carui maner face corp comun cu lama si doua probe biologice ridicate de pe pardosea.

Fratele inculpatului nu a solicitat despagubiri. Cu toate acestea, Vasile Chis va trebui sa plateasca despagubiri materiale in suma de 2.314 lei catre Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, reprezentand cheltuielile de spitalizare a partii vatamate, si 900 de lei cheltuieli judiciare.

Sentinta este cu drept de apel in termen de zece zile de la pronuntare, pentru procuror si de la comunicare cu inculpatul arestat, lipsa la pronuntare.

Reamintim ca intamplarea s-a produs chiar in noaptea dintre ani, cand Vasile Chis, luandu-se la cearta cu fratele sau, Ioan Chis, din localitatea Chiesd, l-a injunghiat pe acesta din urma cu un cutit. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, ne-a declarat, la acea data, ca incidentul s-a petrecut pe fondul consumului de bauturi alcoolice. In dimineata zilei de 1 ianuarie, la ora 3.35, prin apelul unic de urgenta 112 s-a sesizat faptul ca un barbat in varsta de 54 de ani, din Sighetu Silvaniei, pe fondul consumului excesiv de alcool, l-a injunghiat cu un cutit in zona abdominala pe fratele sau mai tanar cu doi ani, punandu-i acestuia viata in pericol. Pentru efectuarea investigatiilor, la fata locului s-a deplasat o echipa operativa complexa condusa de un procuror criminalist de la Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj, a declarat purtatorul de cuvant.

In baza probelor aduse la dosar, barbatul in varsta de 54 de ani a fost prezentat Tribunalului Salaj cu propunerea de arestare preventiva, instanta de judecata emitand un mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile.

Victima injunghiata a fost transportata la Spitalul Judetean pentru acordarea de ingrijiri medicale, fiind stabilizata si internata pentru cateva zile la Sectia de Chirurgie a spitalului, ulterior fiind lasata la domiciliu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »