Condamnat la 7 ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat

Mihaela Oprea 14 februarie 2013 2
Condamnat la 7 ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat

Un bărbat de etnie romă, din localitatea Motiş, a fost condamnat de magistraţii sălăjeni la 7 ani şi jumătate de închisoare, fiind găsit vinovat de comiterea infracţiunilor de tentativă la omor calificat, întreţinere relaţii sexuale cu o minoră şi profanare de morminte. Toate faptele s-au petrecut în familia concubinei inculpatului, o minoră de abia 12 ani, din acelaşi sat, cu care bărbatul are un copil.
Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sălaj, Ancuţa Pura, a declarat că inculpatul Sergiu L., din Motiş, a început relaţia amoroasă cu o minoră din acelaşi sat încă de acum 4 ani, dată la care copila avea doar 12 ani. “Inculpatul Sergiu L., de 22 de ani, din Motiş, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de act sexual cu un minor, în formă continuată, constatându-se că, în decursul anilor 2009-2010, acesta a întreţinut în repetate rânduri relaţii sexuale cu minora. Mai mult, din această relaţia, minora a născut un băieţel”, a declarat judecătorul Pura.
Potrivit sursei citate, celelalte două fapte pentru care a fost judecat inculpatul au fost săvârşite sub influenţa băuturilor alcoolice. “În vara anului trecut, pe fondul unor neînţelegeri cu tatăl concubinei sale, inculpatul a mers în cimitirul satului, a smuls crucea de pe mormântul unei rude a tatălui iubitei sale şi a dus-o în curtea acestuia. La aproximativ o oră de la fapta sa, Sergiu L. a dus înapoi crucea în cimitir. Cu toate acestea, tânărul a fost acuzat de săvârşirea infracţiunii de profanare de morminte”, a afirmat Ancuţa Pura.
În loc să se astâmpere, bărbatul şi-a continuat activitatea infracţională. La finele lunii octombrie, anul trecut, acesta a încercat să omoare un bărbat venit în vizită la “socrul” inculpatului. “În data de 31 octombtie, anul trecut, inculpatul s-a dus la casa tatălui concubinei sale, unde, pe fondul consumului excesiv de alcool, a încercat să omoare un prieten al familie. La o primă interogare, inculpatul a spus că l-a confundat pe bărbat cu tatăl concubinei, motiv pentru care l-a înţepat cu un cuţit în zona pieptului. Ulterior, acesta şi-a schimbat declaraţia şi a recunoscut că ar fi cerut o ţigară bărbatului, iar pentru faptul că nu i-a dat, l-a înjunghiat”, a precizat purtătorul de cuvânt.
În data de 19 decembrie a anului trecut, Sergiu L. a fost trimis în judecată pentru infracţiunea tentativă la omor calificat, întreţinere relaţii sexuale cu o minoră în formă continuată şi profanare de morminte.
În baza probelor aduse la dosar de procuori, magistraţii sălăjeni au condamnat inculpatul la ani grei de închisoare. Decizia a fost luată în data de 6 februarie a acestui an, fiind cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare.
Potrivit soluţiei date de instanţă, pentru infracţiunea de tentativă la omor calificat, inculpatul a fost condamnat la 7 ani şi şase luni de închisoare. Pentru infracţiunea de act sexual cu un minor, în formă continuată, acesta a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare, în timp ce pentru profanare de morminte a fost condamnat la trei luni în spatele gratiilor. În cauză, a fost aplicată inculpatului pedeapsa cea mai grea, respectiv 7 ani şi jumătate de închisoare în regim de detenţie. Din pedeapsa aplicată se deduce perioada reţinerii şi arestării preventive a inculpatului, începând cu data de 1 noiembrie anul trecut şi până la pronunţarea sentinţei.
Nici minora sau părinţii acesteia nu s-au constituit părţi civile în dosar, astfel încât nu au cerut despăgubiri morale inculpatului. Cu toate acestea, instanţa a decis din oficiu plata a 500 de lei către partea vătămată.
În privinţa bărbatului înjunghiat, instanţa a admis în parte acţiunea civilă formulată de acesta, obligând inculpatul la plata a 1.000 de lei, reprezentând daune morale, precum şi a sumei de 877 de lei.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Baba Novac 14 februarie 2013 at 23:41 - Reply

    Asta ca a ucis un om primeste 7 ani si 6 luni iar Huidu a omorat 3 oameni si a primit 4 ani cu suspendare ! Halal justitie avem in Romania!

  2. Baba Novac 14 februarie 2013 at 23:43 - Reply

    rectific a fost o tentativa de omor calificat si nu crima ca si in cazul lui Huidu.

Lasa un Raspuns »