Condamnări în dosarul grupării infracţionale care vindea droguri în preajma şcolilor din Zalău

Cei 18 inculpaţi trimişi în judecată de către procurorii DIICOT Sălaj într-un dosar de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri au şi-au aflat, joi, sentinţele date de prima instanţă.

Tribunal Sălaj a decis ca Mihai Vlad Hendea să petreacă următorii şase ani în spatele gratiilor, fiind găsit vinovat de constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile a produce efecte psihoactive.
Pentru comitearea aceloraşi infracţiuni, fratele său, Dan Marian Hendea, s-a ales cu o pedeapsă de un an şi patru luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de patru ani. Inculpatul a fost obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, la Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară Zalău sau la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.
După gratii au fost trimişi Constantin Viorel Grigorie (patru ani), Petru Mandachi (un an şi patru luni), Marcel Nicolae Dragoş (doi ani şi opt luni), Mihaela Alexandra Lazăr (un an şi patru luni), Florin Mihai Corniş (trei ani), Mariana Corniş (doi ani şi opt luni) şi Daniel Sabo Nistor (un an şi 11 luni).
Alţi patru inculpaţi au primit pedepse cu suspendare pe durata a doi ani: Nagy Marton (un an şi trei luni), Vaszi Florin Bill (un an şi trei luni), Florin Daniel Rafa (un an şi cinci luni) şi Erdodi Istvan-Roland (nouă luni).
Instanţa a renunţat la aplicarea pedepsei, sancţionându-i doar cu un avertisment pe Alin Cătălin Coste, Bogdan Ionuţ Pădurean şi Eugen Alexandru Vulpe şi l-a achitat pe Teodor Labo. Împotriva minorului B.R., judecătorii au luat măsura educativă neprivativă de libertate a stagiului de formare civică pe o durată de trei luni, pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.
De asemenea, magistraţii au confiscat de la inculpaţi o serie de bunuri ridicate cu ocazia percheziţiilor domiciliare, bunuri folosite sau destinate folosirii faptelor reţinute în sarcina inculpaţilor, precum şi circa 600.000 de lei, bani obţinuţi de inculpaţi din vânzarea de substanţe susceptibile a produce efecte psihoactive.
Decizia Tribunalului Sălaj poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.
Potrivit procurorilor DIICOT Sălaj, membrii grupului cumpărau droguri și produse psiho-active prin intermediul unor firme de curierat, de la diferite persoane din București, după care se ocupau, în diverse locații din Zalău, de amestecul substanțelor achiziționate, pregătirea acestora prin porționare, cântărire, împachetare în plicuri de dimensiuni mici și sigilarea acestora, distribuirea acestor substanțe fiind efectuată de către membrii grupului fie direct, fie prin interpuși.
Drogurile și etnobotanicele cumpărate cu 15-20 de lei gramul erau mai apoi ambalate în plicuri de 0,25 grame și vândute în Zalău, Jibou și Șimleu Silvaniei, în plicuri de 25 de grame, pentru sume cuprinse între 30-50 de lei. Printre consumatori s-au aflat şi copii de 11 ani.
Plicurile erau vândute în preajma cartierelor Dumbrava I, Dumbrava II, Simion Bărnuţiu, Astralis, cu precădere în apropierea unităţilor de învăţământ.

5 Thoughts to “Condamnări în dosarul grupării infracţionale care vindea droguri în preajma şcolilor din Zalău”

  1. Anonim

    slabe pedepse pentru asa un pericol social! justitia salajeana e foarte blanda atunci cand nu trebuie.

  2. Alfaman

    Poxe cu meclele lor de ce nu dati?

    1. ioooo

      ca sa nu te fooota

  3. Anonim

    Poze….sa știm și noi cine sunt

Leave a Comment