Concurs pentru prozatorii salajeni

Magazin Salajean 18 octombrie 2007 0

Creatorii de proza din Salaj, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor, sunt asteptati sa se inscrie la cea de-a 27-a editie a Concursului National de Proza Alexandru Odobescu. Competitia este organizata de Consiliul Judetean Calarasi si Primaria Calarasi, Directia de Cultura Calarasi si se va finaliza in 22-23 noiembrie 2007.

Scopul concursului este stimularea creatiei originale si afirmarea unor nume noi in sfera preocuparilor literare. Lucrarile promotionale (10 – 75 pagini) dactilo-standard la doua randuri vor fi trimise pana la data de 10 noiembrie 2007 pe adresa: Biblioteca Judeteana Alexandru Odobescu Calarasi, strada Bucuresti, nr.102, cod 910068, Calarasi, judetul Calarasi. Fiecare lucrare va purta un motto, fiind insotita de un plic inchis care va avea acelasi motto. In plic vor fi incluse datele personale ale autoruluii (nume, prenume, adresa, telefon, varsta, ocupatie, unde si ce a mai publicat).

Juriul va fi format din trei personalitati recunoscute ale culturii romane. Premiile oferite sunt: premiul de excelenta Stefan Banulescu (1.000 de lei) – oferit unui mare scriitor roman in viata, pentru intreaga sa activitate, premiul I (500 de lei), premiul II (400 de lei) si premiul III (300 de lei). De asemenea, lucrarile premiate vor aparea intr-un volum editat de catre organizatori si care va fi trimis tuturor castigatorilor. Castigatorii vor fi invitati sa participe la festivitatea de premiere, cheltuielile de transport, cazare si masa urmand sa fie suportate de catre organizatori.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »