Concurenţă minimă pentru şefia posturilor de poliţie din mediul rural

Mihaela Oprea 4 octombrie 2012 4
Concurenţă minimă pentru şefia posturilor de poliţie din mediul rural

Doar patru candidaţi în plus faţă de numărul funcţiilor de şefi la posturile de poliţie din satele sălăjene! Pentru cele 57 de locuri disponibile la nivelul judeţului s-au înscris 61 de poliţişti din sursă internă, aceştia urmând să susţină concursul pentru obţinerea postului la mijlocul lunii în curs. Posturile lăsate libere de viitorii şefi de post vor deveni astfel vacante, urmând a se stabili cine anume va putea aplica pentru ele.

Purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că pentru toate posturile din judeţ au aplicat candidaţi. “Un număr de 61 de poliţişti s-a înscris la concurs pentru ocuparea funcţiilor de şefi de posturi de poliţie din mediul rural. Pentru toate cele 57 de posturi de poliţie din mediul rural există cel puţin un candidat. Cei înscrişi vor susţine testarea în perioada 16-18 octombrie”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Perioada de înscriere pentru acest concurs s-a încheiat marţi, 2 octombrie, la ora 16, după ce termenul limită, iniţial, de 27 septembrie, a fost prelungit pentru mai multe zile. Până la organizarea concursurilor de numire pe funcţie, pentru exercitarea atribuţiilor funcţiei de şef de post au fost împuterniciţi foştii şefi ai posturilor de poliţie comunale.
Pentru a se putea înscrie în “cursa” pentru obţinerea funcţiei de şef de post, candidaţii trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii. Şi anume, aceştia trebuie să fie agenţi de poliţie, absolvenţi de studii medii, cu diplomă de bacalaureat; să îndeplinească cerinţele specifice din fişa postului; să aibă permis de conducere categoria B; să aibă 2 ani vechime în specialitatea structurii pentru care se organizează examen/concurs; să aibă 2 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei; să fi obţinut în ultimii doi ani calificativul de cel puţin “bine” la evaluarea/aprecierea profesională individuală; să nu fie sub efectul unei sancţiuni disciplinare şi să nu fie puşi la dispoziţie în condiţiile art. 65 din Legea nr. 360/2002, cu modificările şi completările ulterioare; să nu fie în curs de urmărire penală; să fie declaraţi “apt” medical şi psihologic pentru promovarea în funcţia de conducere scoasă la concurs/examen; să aibă o conduită morală şi profesională ireproşabilă.
Ocuparea funcţiilor de şefi de posturi de poliţie rurală de către personal deja încadrat va lăsa libere 57 de locuri de agenţi de poliţie rurală.
La această dată, nu se cunoaşte cu exactitate cine anume va putea ocupa locurile vacante de agenţi la posturile de poliţie din mediul rural.
Funcţiile de şefi de post au devenit vacante odată cu reînfiinţarea, de la 1 septembrie, a posturilor de poliţie rurală. Acestea au fost desfiinţate  în urmă cu aproximativ un an, în scopul creşterii permanenţei oamenilor legii în rândul populaţiei şi scăderii infracţionalităţii de la sate. La data respectivă, aceste structuri au fost arondate celor opt secţii de poliţie nou create, unde a fost relocaţi agenţii şi şefii posturilor desfiinţate.
Cele opt secţii de poliţie rurală sunt următoarele: Secţia Nr.1 Zalău, Secţia Nr.2 Sânmihaiu Almaşului, Secţia Nr.3 Jibou, Secţia Nr.4 Ileanda, Secţia Nr.5 Hida, Secţia Nr.6 Crasna, Secţia Nr.7 Nuşfalău şi Secţia Nr.8 Sărmăşag. Acestea se subordonează şefului poliţiei municipale, orăşeneşti din municipiul, oraşul în care se afla sediul parchetului în arondarea căruia se află. Prin urmare, secţiile Crasna, Nuşfalău şi Sărmăşag sunt arondate oraşului Şimleu Silvaniei, secţiile Zalău şi Sânmihaiu Almaşului sunt în subordonarea municipiului Zalău, iar secţiile Jibou, Ileanda şi Hida aparţin oraşului Jibou.

Comentarii

comments

4 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 4 octombrie 2012 at 00:48 - Reply

  LA LETCA si SURDUC BENE si cu STEJEREAN nu au ce cauta sef de post sunt coplicati cu infractori.

 2. Anonim 4 octombrie 2012 at 00:51 - Reply

  MAI BENE cum stai cu braconieri de la DEJ leai tinut in parte pe zona LETCA sila BABENI au picat cu braconaj veizi daca nu lau primit vinator pe nasul tau man primarul din LETCA la vinatoare

 3. Anonim 4 octombrie 2012 at 00:56 - Reply

  MAceslabanoji sunt militieni STEJEREAN oroul faptelor de braconaj acum cind conducerea trebuie sa-l scimbe de la SURDUC dar conducerea stie ca este cel mai mare braconer pe fondul CLIT aviz baiete ca pici in plasa esti urmarit de DNA timp mai trebuie.

 4. ion 4 octombrie 2012 at 11:12 - Reply

  Ramaneti anonimi pana invatati sa scrieti corect ! Sunteti de tot rasul…

Lasa un Raspuns »