Comuna Cizer rămâne fără primar: Edilul Liviu Nicolae Fărcaş, condamnat definitiv

Andreea Vilcovschi 15 mai 2017 0
Comuna Cizer rămâne fără primar: Edilul Liviu Nicolae Fărcaş, condamnat definitiv

Primarul comunei Cizer a fost condamnat definitiv vineri, 12 mai, de către magistraţii Curţii de Apel Cluj la doi ani de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.
Instanţa clujeană a admis apelurile declarate atât de procurori, cât şi de doi dintre inculpaţii din dosar, împotriva sentinţei penale pronunţată în luna mai a anului trecut de către Judecătoria Şimleu Silvaniei, pe care a desfiinţat-o în parte. Aşa se face că primarul a fost condamnat la un an cu suspendate pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută, infracţiune pentru care fusese achitat de către instanţa de sub Măgura. Contopind pedeapsa cu cele de 6 luni, respectiv doi ani pentru două infracţiuni de conflict de interese, Curtea a decis ca Fărcaş să primească pedeapsa cea mai grea, de doi ani, cu interzicerea unor drepturi pe o perioada de zece ani, totul cu suspendare sub supraveghere.
Un alt inculpat din dosar – Mariana Nicoleta Nicorici – s-a ales cu o amendă de 4.400 de lei pentru mărturie mincinoasă, după ce la Şimleu a primit şase luni de închisoare cu suspendare
Decizia magistraţilor clujeni este definitivă, situaţie în care ediului cizerean va fi suspendat din funcţie.
Reamintim că primarul din Cizer a fost trimis în judecată după ce în calitate de ordonator principal de credite, a dispus plata a 2.970 de lei către întreprinderea individuală a fiicei sale, plus plata sumei de 15.951 de lei către propria firmă, cedată fictiv unei fine, dar pentru care doar el avea specimen de semnătură, şi a efectuat operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, viramente şi ridicări de numerar din contul respectivei firme, incompatibile cu funcţia deţinută. În plus, susţin procurorii, a dispus achitatea a 60.700 de lei către o societate comercială în baza unei facturi pentru lucrări de deszăpezire, care nu au fost realizate în realitate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »