Clericii ortodocşi, instruiţi de pompieri în caz de incendiu

Magazin Salajean 18 martie 2011 0

Clericii ortodocşi, instruiţi de pompieri în caz de incendiu

Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj, cu sprijinul Episcopiei Ortodoxe Sălaj, a organizat şi desfăşurat în cursul zilei de ieri instruirea întregului personal clerical ortodox din judeţ. Instruirea a vizat cunoaşterea şi aplicarea la nivelul tuturor instituţiilor de cult ortodox a obligaţiilor pe linia apărării împotriva incendiilor la desfăşurarea activităţilor ce presupun prezenţa publicului, la exploatarea sistemelor de încălzire, a instalaţiilor aferente construcţiilor şi spaţiilor aflate în exploatare.

Potrivit unui comunicat de presă remis de reprezentanţii Inspecţiei de Prevenire, la întâlniri s-a insistat asupra obligaţiei personalului clerical de a aduce la cunoştinţa populaţiei, cu prilejul manifestărilor religioase ce presupun mare afluenţă de participanţi, regulile şi măsurile ce trebuie respectate în domeniul apărării împotriva incendiilor, specifice comunităţii locale.

Un alt obiectiv al instruirii l-a constituit cunoaşterea de către personalul clerical a atribuţiilor pe linia protejării monumentelor istorice şi a patrimoniului naţional cultural mobil.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »