Circulatia pe Ciucea-Varsolt – blocata de un podet rupt

Magazin Salajean 10 august 2010 0

Circulatia pe Ciucea-Varsolt - blocata de un podet ruptSoferii care au traseu pe drumul judetean Ciucea – Varsolt sunt avertizati ca circulatia pe aceasta ruta este blocata, dupa ce un pod din localitatea Crasna, ce trece peste raul Banului, a fost distrus de o viitura. Iar lucrarile de reparatii la podet vor dura cel putin o saptamana, timp in care soferii vor trebui sa aleaga alte rute ocolitoare.

Autoritatile locale sustin ca este vorba de podul de rezerva de la iesirea din Crasna spre localitatea Cizer. De sambata seara, podetul de rezerva din localitate ce trece peste raul Banului a fost distrus de o viitura puternica, astfel ca, spre Horoatul Crasnei nu se mai poate circula cu masina. Se poate trece doar pietonal prin zona. Iar cum podurile principale din localitate sunt in lucru, circulatia a fost deviata pe rute ocolitoare, cum ar fi Cransa – Marin – Valcau si de acolo spre Horoatu Crasnei ori Cizer. Exista si o deviere pe la Banisor, doar ca pe acest traseu soferii trebuie sa treaca prin vale cu masina. Alt ocol nu exista in comuna, a declarat primarul Pop.

Lucrarile pentru reparatia podului de rezerva vor incepe in cateva zile, in functie de conditiile meteorologice. Potrivit sursei citate, dupa procurarea materialelor de constructii necesare, pentru refacerea podului trebuie turnat un planseu de beton, iar pana cand acesta se va usca pentru a fi deschis traficului rutier vor mai trece cateva zile.

Pana atunci, locuitorii din Crasna, separati de podetul rupt, se roaga sa nu aiba parte de urgente care sa solicite ambulanta ori autospeciala pompierilor, in acest caz echipajele de interventie trebuind sa faca un ocol de cativa kilometri pentru a ajunge la destinatie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »