Cinci incendii in 3 zile

Magazin Salajean 7 noiembrie 2006 0

Pompierii au salvat de la scrum bunuri in valoare de peste 1,2 miliarde lei

Pompierii militari din Salaj au fost solicitati, in acest week-end, la stingerea a 5 incendii. Primul, cel din seara zilei de 3 noiembrie, a fost provocat de o fetita de 9 ani, lasata nesupravegheata. Aceasta s-a jucat cu o bricheta si a incendiat depozitul de furaje al familiei Fanica Bumbas, din Notig. Focul a distrus un acoperis din tigla, pe o suprafata de 80 de metri patrati si noua tone de fan. Valoarea bunurilor salvate de pompierii din Jibou, a fost de peste 10.000 RON.

In noaptea de 3 spre 4 noiembrie, la ora 1.39, pompierii din Zalau au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la familia Rostas, din Romanasi. Focul a izbucnit de la o soba fara acumulare de caldura, acumulata necorespunzator fata de materialele combustibile. Au ars un pat, un dulap de haine, lenjerie de pat si 5 metri cubi de lemn de constructie. Valoarea bunurilor salvate s-a ridicat la peste 10.000 lei.

Pompierii din Cehu Silvaniei au intervenit, in seara de 4 noiembrie, la ora 23.40, la stingerea unui incendiu izbucnit la familia Temian, din Bicaz, judetul Maramures. Focul a fost provocat tot de o soba supraalimentata – jarul cazand pe covorul de langa soba. Au ars 150 metri patrati de acoperis din tigla, structura de lemn a acoperisului, 5 paturi, doua dulapuri, un aragaz, doua mese, 6 scaune, imbracaminte, 3 usi si 6 ferestre. Valoarea bunurilor salvate a fost de peste 30.000 lei.

Pompierii din Zalau au mai intervenit si in seara de 4 noiembrie, la ora 23.26, la stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Stirb Ioan, din Buciumi. Focul a fost cauzat de cosul de evacuare a fumului, exploatat necorespunzator. A ars acoperisul surii pe o suprafata de 70 metri patrati si doua tone de fan. Valoarea bunurilor salvate a fost de peste 50.000 lei.

In fine, pompierii din Jibou au mai intervenit, in dimineata de 6 noiembrie, la ora 10.26, la stingerea unui foc izbucnit la anexele gospodaresti ale familiei Mezei Petru, din Surduc. Incendiul a fost provocat de exploatarea necorespunzatoare a unui aragaz. Furtunul de legatura al acestuia cu butelia era fisurat, fapt ce a dus la incendierea aragazului. Au ars 12 metri patrati de acoperis de tigla, mobilier, o masina de spalat si un aragaz. Valoarea bunurilor salvate a fost de peste 20.000 lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »