Cinci incendii in 24 de ore

Magazin Salajean 25 august 2011 0

Cinci incendii in 24 de ore

Pompierii militari au intervenit, in cursul zilei de marti, pentru stingerea a cinci incendii izbucnite in mai multe localitati salajene. In doua dintre aceste cazuri, pompierii au stabilit drept cauza probabila de incendiu jocul copiilor cu focul. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, a declarat ca in niciunul dintre incendii nu s-au inregistrat victime, rezultand in schimb pagube materiale insemnate.

In localitatea Stremti au intervenit cadrele Garzii de Interventie nr.2 Cehu Silvaniei pentru a stinge incendiul izbucnit la un cotet de pasari. Pompierii au dedus din relatarile proprietarului ca acesta a aprins focul necorespunzator in spatiu inchis, incercand sa deparaziteze adapostul. Pe langa nesuferitele insecte, a ars si anexa gospodariei in suprafata de 70 la suta.

Detasamentul de pompieri Zalau a intervenit la doua incendii in cursul zilei de marti. Prima solicitare a venit din partea unui localnic din Chiesd, care a anuntat ca sura a fost cuprinsa de flacari. In acest caz, cauza probabila de incendiu a fost jocul copiilor cu focul. Au ars obiectele depozitate in anexa, respectiv: plantele furajere, o caruta, o sanie pentru animale si opt cauciucuri. In cel de-al doilea incendiu, cauza probabila a fost utilizarea necorespunzatoare a unei surse de aprindere intr-o lemnarie din localitatea Garcei. Proprietara a ars resturile vegetale din curte. Incendiul a fost lichidat inainte de a ajunge la anexele gospodariei.

Un alt incendiu de proportii s-a produs marti dupa-amiaza, in localitatea Gostila, comuna Poiana Blenchii. Garda de interventie nr.2 Ileanda a fost solicitata sa intervina pentru a stinge un incendiu izbucnit la o anexa a unei gospodarii. La stingerea incendiului, pompierii au stabilit ca flacarile au izbucnit dupa ce doi copii in varsta de 13 si 14 ani s-au jucat cu focul in depozitul de furaje. Incendiul s-a extins cu repeziciune la anexele invecinate, arzand circa zece tone plante furajere, trei tone de cereale, diverse obiecte depozitate: o moara de cereale, doua anvelope de tractor, trei butoaie, o remorca monoax; si acoperisul anexelor pe aproximativ 170 de metri patrati. De asemenea, s-au degradat peretii, usile si geamurile termopan ale bucatariei.

Si cadrele de la Garda de interventie nr. 2 Nusfalau s-au deplasat in teren pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata izbucnit in apropierea localitatii. Au ars circa 30 de metri patrati de teren.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »