Chinezi prinşi locuind ilegal în Zalău

Mihaela Oprea 21 septembrie 2012 1
Chinezi prinşi locuind ilegal în Zalău

Doi cetăţeni chinezi trebuie să părăsească teritoriul ţării după ce au fost depistaţi că locuiau ilegal în Zalău, ca urmare a unei acţiuni recente a poliţiştilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul Pentru Imigrări Sălaj. De asemenea, poliţiştii de la imigrări au identificat un ecuadorian care solicitase anterior o formă de protecţie în România, însă cerere îi fusese respinsă definitiv şi irevocabil. “Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul Pentru Imigrări Sălaj au desfăşurat, în data de 18 septembrie, o acţiune pe raza municipiului Zalău, în vederea identificării străinilor care locuiesc ilegal. În timpul acţiunii au fost depistaţi doi cetăţeni chinezi, în vârstă de 27, respectiv 37 de ani, cu şedere ilegală pe teritoriul României. În conformitate cu prevederile art. 81, alin. 3 din OUG 194/2002, privind regimul juridic al străinilor în România, le-au fost eliberate decizii de returnare de pe teritoriul ţării, valabile 15 zile, şi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 400 de lei fiecare”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectorului de Poliţie Judeţean Sălaj. Decizia de returnare este actul administrativ al Oficiului Roman pentru Imigrări sau a formaţiunilor sale teritoriale, prin care străinii sunt obligaţi să părăsească teritoriul României. Potrivit aceleiaşi surse, cu şedere ilegală a fost depistat şi un cetăţeanul ecuadorian, în vârstă de 49 ani, care solicitase anterior o formă de protecţie în România, însă cerere îi fusese respinsă definitiv şi irevocabil. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că acesta este membru de familie al unui cetăţean român. Ecuadorianul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 800 lei şi au fost demarate procedurile de punere în legalitate, prin solicitarea şi înregistrarea cererii pentru prelungirea dreptului de şedere în scop de reîntregire a familiei. Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni şi controale, pentru combaterea şederii ilegale sau încadrarea în muncă a străinilor.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 21 septembrie 2012 at 20:16 - Reply

    BIROUL PENTRU IMIGRARI SALAJ!!!!OARE CATI BELITORI DE SCULE ARE IN COMPONENTA?CE MUNCESC IN AFARA CA VAND MASINI IN PIATA?

Lasa un Raspuns »