Cercetati pentru furt din Statia CF Jibou

Magazin Salajean 12 august 2010 0

Cercetati pentru furt din Statia CF Jibou

Sase persoane din Jibou, cu varste cuprinse intre 16 si 37 de ani, sunt cercetate pentru furt calificat, riscand pedepse cu inchisoarea de pana la 15 ani. Dupa ce la inceputul lunii iunie au fost prinsi membrii unei retele care furau cantitati importante de motorina si ulei din rezervoarele locomotivelor garate in Statia CFR, saptamana aceasta, politistii au prins alte sase persoane care sustrageau cabluri de cupru si acumulatori de la vagoanele de clasa din aceeasi statie.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Nadia Serban, a declarat ca presupusii autori ai furturilor comise in Statia CF Jibou au fost prinsi in cadrul unei actiuni organizate, in perioada 22 iulie – 8 august, de catre politistii din cadrul Biroului Judetean de Politie Transporturi, in cooperare cu jandarmii. Sase persoane au fost prinse de catre politisti in timp ce sustrageau cabluri de cupru si acumulatori, de la vagoanele de clasa aflate in Statia CF Jibou. Pe numele acestora, K. Zoltan, de 37 de ani, Marin S., de 37 de ani, K. Cristian, de 31 de ani, Bradut G., de 20 de ani, Viorel H. de 16 ani si K. Sergiu de 16 ani, toti din Jibou, au fost intocmite trei dosare penale in care sunt cercetati sub aspectul comiterii infractiunilor de furt calificat si patrundere in zona de siguranta a caii ferate, a afirmat Serban.

Actiunea a fost organizata de politistii din cadrul Biroului Judetean de Politie Transporturi, in cooperare cu lucratori din cadrul Jandarmeriei Salaj, in scopul prevenirii si combaterii furturilor de componente de la vagoanele de calatori. Daca vor fi gasiti vinovati, cei sase risca sa stea dupa gratii intre 3 si 15 ani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »