Cercetati penal si amendati dupa ce au furat lemne

Magazin Salajean 20 septembrie 2010 0

Cercetati penal si amendati dupa ce au furat lemneLucratorii din cadrul Politiei Orasului Simleu Silvaniei si a Posturilor de Politie arondate au desfasurat, in perioada 1-17 septembrie, o actiune avand ca scop prevenirea si combaterea faptelor ilicite la regimul silvic, in urma careia au fost constatate patru infractiuni, fiind cercetate penal sase persoane. Astfel, M.I. de 41 ani, din Preoteasa, a fost depistat pe raza orasului Simleu Silvaniei, in timp ce transporta cantitatea de zece metri cubi de material lemnos, fara a avea asupra lui aviz de insotire, care sa ateste provenienta licita a marfii. Barbatul a fost sanctionat contraventional conform Legii 171/2010, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, iar cantitatea de material lemnos a fost confiscata si predata Ocolului Silvic Simleu Silvaniei. Totodata barbatul s-a ales si cu dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de nerespectarea regimului transportului rutier public, fapta prevazuta de articolul 281, indice 1 Cod Penal, intrucat vehiculul cu care efectua transportul nu detinea licenta de executie.

Alte patru persoane din Giurtelecu Simleului sunt cercetate penal de politisi dupa ce au fost surprinsi taind 29 de arbori, dintr-o padure privata, fara ca, acestia sa fie marcati. A sasea persoana care este cercetata penal e un barbat in varsta de 32 de ani, din Huedin, ce a fost surprins de politistii salajeni pe raza localitatii Nusfalau, in timp ce transporta 6,2 metri cubi de material lemnos, fara a avea asupra lui aviz de insotire, care sa ateste provenienta licita a marfii. Intreaga cantitate de material lemnos a fost ridicata in vederea confiscarii, acesta fiind sanctionat contraventional, conform Legii 171/2010, totodata intocmind-se si dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de nerespectarea regimului transportului rutier public, fapta prevazuta de articolul 281, indice 1, Cod Penal, intrucat vehiculul cu care efectua transportul nu detinea licenta de executie.

De asemenea, un simleuan de 20 ani a fost depistat pe raza localitatii Pecei, in timp ce transporta sase metri cubi material lemnos fara a detine documente legale care sa ateste provenienta licita a marfii, iar in Varsolt, trei salajeni cu domiciliul in aceasta localitate au fost prinsi in timp ce transportau patru metri cubi material lemnos, si ei fara documente legale care sa ateste provenienta licita a marfii. Tot cu amenda a fost sanctionat si un clujean in varsta de 22 de ani, din Negreni, care a fost surprins pe raza localitatii Banisor transportand sase metri cubi material lemnos fara documentele legale.

Intreaga cantitate de material lemnos (peste 32 de metri cubi, n.r.) a fost ridicata in vederea confiscarii, valoarea amenzilor aplicate fiind de 8.000 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »