Cercetati penal pentru infractiuni in trafic

Magazin Salajean 11 martie 2009 0

Cercetati penal pentru infractiuni in traficDoi tineri s-au ales, in decursul zilei de 9 martie, cu dosare penale pentru conducerea autoturismului fara permis de conducere, respectiv pentru conducerea unui autoturism neinmatriculat. In jurul orei 8:00, intre localitatile Sarmasag si Chiesd, politistii rutieri l-au oprit in trafic pe G. Ovidiu de 24 de ani din Zalau. Acestia au constatat ca tanarul nu detinea permis de conducere valabil pentru nici o categorie. Cateva ore mai tarziu, oamenii legii de la Postul comunal de Politie Hereclean l-au oprit pentru control, pe V. Attila, de 30 ani, din Guruslau, intrucat conducea un autoturism neinmatriculat. Tanarul le-a spus politistilor ca fusese cu masina la RAR si se intorcea cu ea acasa. Celor doi tineri le-au fost intocmite dosare penale pentru comiterea infractiunilor prevazute de art. 85 si 86 din OUG nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice. Tinerii sunt cercetati pentru punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat, infractiune ce se pedepseste cu inchisoare de la unu la trei ani, respectiv pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere, infractiune pentru care se acorda de la un an la cinci ani de inchisoare, ne-a comunicat Tincuta Dumuta, purtator de cuvant din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj.

Doi minori dati in urmarire nationala au fost gasiti in Salaj

Politistii de la Postul de politie Creaca au facut un control in cartierul de rromi din localitatea Lupoaia, ocazie cu care au gasit doi minori de 13 ani, respectiv cinci ani, care fusesera dati in urmarire nationala in data de 6 martie 2009, deoarece au plecat dintr-un centru de plasament din municipiul Cluj-Napoca, judetul Cluj. Minorii se aflau la locuinta parintilor lor, care locuiesc fara forme legale in localitatea Lupoaia si care le-au spus politistilor si reprezentantului Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului Cluj ca nu-i mai lasa pe copii sa se intoarca in centrul de plasament si ca-i vor ingriji ei, a precizat Tincuta Dumuta.

Hoti la varsta de numai sapte, respectiv 10 ani

Doi minori din localitatea Husia, judetul Salaj, au ajuns ca la varsta de sapte, respectiv zece ani, sa fie cercetati pentru furt calificat. Un echipaj de jandarmi a fost sesizat in data de 5 martie, la ora 9:30, de catre administratorul unui magazin din Husia, ca un copil a patruns fortat in incinta unitatii si i-a furat mai multe produse alimentare si o suma de bani. In urma cercetarilor efectuate, jandarmii au constatat ca fapta a fost comisa de catre doi minori in varsta de 10 respectiv 7 ani. Cei doi au patruns in magazin, in data de 3 martie, in jurul orei 16, prin fortarea unui grilaj metalic de unde au sustras mai multe bunuri alimentare, precum si o suma de bani care urmeaza a fi stabilita dupa efecuarea inventarului, ne-a comunicat Cristian Bolfa, ofiterul de relatii publice din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj. Astfel, pe numele celor doi, jandarmii au intocmit actele de constatare a infractiunii de furt calificat, acestia urmand a fi luati in evidenta operativa pentru fapta savarsita. Dosarul cu actele de constatare a infractiunii urmeaza a fi inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Zalau.

Batut zdravan pentru un loc de parcare

Jandarmii au intervenit vineri, sase martie, in jurul orei 22, pentru aplanarea unui conflict izbucnit intre mai multi tineri in zona Scolii Corneliu Coposu din municipiul Zalau, pe strada Simion Barnutiu. In urma verificarilor efectuate, jandarmii au constatat ca un tanar a fost agresat fizic, fiind lovit cu pumnii de trei barbati cu varste cuprinse intre 20 si 44 de ani, toti din municipiul Zalau, pe motiv ca si-a parcat autoturismul pe locul de parcare al unuia dintre agresori. Pe numele faptuitorilor, jandarmii au intocmit actele de constatare a infractiunii de lovire si alte violente, fapta prevazuta si sanctionata de art. 180 Cod Penal, a precizat Cristian Bolfa. Dosarul cu actele de constatare a infractiunii urmeaza a fi inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Zalau.

Autoturism in flacari la Guruslau

Pompierii zalauani au intervenit marti, la ora 11:30, in localitatea Guruslau, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Autovehiculul cu numarul de inmatriculare SJ-01-TDO, proprietatea lui O. Iudith, a ars in proportie de 90 la suta, impreuna cu actele de identitate (buletin si permis). Cauza probabila a incendiului a fost un scurtcircuit electric, ce a dus la aprinderea izolatiei din plastic a conductorilor electrici, ne-a comunicat Lucian Jacodi, purtator de cuvant din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »