Cercetati penal pentru infractiuni in trafic

Magazin Salajean 1 februarie 2010 0

Cercetati penal pentru infractiuni in traficTot mai multi soferi incalca regulile de circulatie pe drumurile publice din judetul Salaj, fie urcandu-se bauti la volan, fie conducand masini neinmatriculate ori fara a detine permis de conducere. In perioada 15-29 ianuarie, agentii de Politie Rutiera din judetul Salaj au constatat peste 15 fapte de natura penala pentru infactiuni privind circulatia pe drumurile publice. Pentru astfel de fapte, politistii le intocmesc presupusilor vinovati dosare de cercetare penala.

In aceasta situatie se afla acum Ioan C., din Zalau, care, joi dimineata, in jurul orei 2:40, a fost surprins de catre politistii rutieri in timp ce conducea autoturismul prin municipiu, cu o alcoolemie de 1,20 de mg/l de alcool pur in aerul expirat. Politistii au intocmit in cauza dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.87, pct. 1 din OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice.

In Simleu Silvaniei, politistii Formatiunii Rutiere ii cerceteaza pe Andrei A. in varsta de 22 de ani, din localitate, pentru conducerea unui autovehicul fara a poseda permis de conducere. Si proprietarul autoturismului, Alexandru L., din Cehu Silvaniei, este cercetat pentru incredintare cu stiinta pentru conducere a autovehiculului unei persoane care nu poseda permis de conducere, facandu-se vinovat astfel de savarsirea infractiunii prevazute de art.86, pct.3 din OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice.

Intr-un alt dosar instrumentat de politisti simleuani este cercetat Marius B., de 21 de ani, din localitatea Cosniciu de Jos, care, in data de 16 august 2009, in timp ce conducea autoturismul surorii sale, avand permisul de conducere suspendat, a fost autorul unui accident rutier, soldat numai cu pagube materiale.

Cu toate ca, in conformitate cu prevederile legale, conducatorul autoturismului avea obligativitatea de a se prezenta la unitatea de Politie in termen de 24 de ore de la data producerii evenimentului, in vederea intocmirii documentelor de constatare a accidentului de circulatie si autorizatiei de reparatie, acesta nu a facut-o. Mai mult decat atat, acesta a si reparat autoturismul, fara a avea autorizatie in acest sens. In consecinta, atat tanarul, cat si sora sa sunt cercetati acum de politisti pentru savarsirea infractiunilor prevazute de art. 86, alin. 1 si art. 93, alin. 2, si respectiv art. 86 alin. 3, din OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »