Cercetati penal pentru furt de lemne

Magazin Salajean 25 ianuarie 2012 0

Cercetati penal pentru furt de lemneTrei locuitori din comuna Mesesenii de Jos au fost prinsi, luni, de catre politisti ca au taiat ilegal mai multi arbori din Composesoratele Crasna si Mesesenii de Jos. Politistii au confiscat intreaga cantitate de lemne, intocmind dosare penale pe numele barbatilor.

Potrivit informatiilor furnizate de Politia Salaj, doi dintre barbati au fost identificati in timp ce transportau lemnele furate. In noaptea de duminica spre luni, in jurul orei 1, politistii Sectiei de Politie Rurala Crasna, impreuna cu lucratori silvici, au identificat in apropierea padurii Mociar, apartinand Composesoratului Crasna, doua carute care transportau material lemnos, respectiv 22 de busteni din specia gorun. In atelaje se aflau Calin V., de 26 de ani, si Alexandru B., de 34 de ani, care, la solicitarea oamenilor legii, nu au putut prezenta documente de provenienta ale materialului lemnos si au recunoscut ca au taiat fara drept si au sustras materialul lemnos din padurea amintita mai sus, se arata in comunicatul de presa.

In seara aceleiasi zile, politistii Sectiei de Politie Rurala Zalau l-au prins pe Marin V., de 21 de ani, vanzand 12 arbori de esenta carpen unei consatene. In urma verificarilor, s-a stabilit ca tanarul a taiat fara drept si a sustras arborii din padurea Composesoratului Mesesenii de Jos.

Materialul lemnos a fost confiscat si lasat in custodia lucratorilor silvici. Cei trei consateni sunt cercetati penal pentru infractiunile de taiere, rupere, distrugere, degradarea ori scoaterea din radacini, fara drept, de arbori, puieti sau lastari din fondul forestier national si din vegetatia forestiera situata pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »