Furturi pe bandă rulantă în Sălaj

Mihaela Moldovan 28 ianuarie 2013 0
Furturi pe bandă rulantă în Sălaj

Poliţiştii sălăjeni au în lucru, în aceste zile, mai multe dosare în care 11 sălăjeni sunt cercetaţi pentru furt, distrugere de bunuri, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi nu numai. Unul din aceste cazuri priveşte doi fraţi, în vârstă de 13 ani şi 15 ani, care, în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, ar fi comis trei furturi şi trei distrugeri auto. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că, în urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Compartimentului furturi de şi din autoturisme, s-a constat că băieţii, Brăduţ Ş. şi Ionuţ Ş., au spart, pe timp de noapte, geamurile portierelor de la mai multe autoturisme parcate pe raza municipiului Zalău şi au sustras diferite sume de bani, telefoane mobile şi alte bunuri pe care le-au găsit în interiorul autovehiculelor.
Un alt caz este în lucru la Poliţia Jibou, poliţiştii de aici suspectându-l pe jibouanul Claudiu M., în vârstă de 26 ani, că, în 19 ianuarie anul curent., şi-a însuşit un portmoneu cu bani, acte şi un card bancar care-i aparţinea lui Gheorghe R., din Traniş. Păgubitul a scos o sumă de bani de pe card, dar în loc să se folosească de suma retrasă, s-a trezit că bunurile îi sunt furate. Din fericire, prejudiciul total, în sumă de 1.290 de lei, a fost recuperat de poliţişti şi restituit părţii vătămate. Tânărul Claudiu M. este cercetat pentru furt calificat şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.
De asemenea, în 23 ianuarie, poliţiştii din Mirşid au fost sesizaţi despre faptul că, în noaptea care trecuse, persoane necunoscute au sustras din incinta Carierei de piatră din localitate o cisternă pe o axă, cauzând un prejudiciu de 1.300 de lei. În urma verificărilor operative efectuate, poliţiştii l-au identificat pe presupusul autor, Adrian B., în vârstă de 40 ani, din Mirşid, de la care au recuperat bunul sustras.
Şi Iulian S., din localitatea Popeni, se află în atenţia poliţiştilor din Mirşid, fiind suspectat că, în noaptea de 15/16 ianuarie anul curent, a intrat în gospodăria unei consătene, de unde a furat o pompă de la instalaţia de erbicidat, care a fost recuperată.
O serie de furturi din locuinţă şi din societăţi comerciale au fost sesizate şi poliţiştilor din Măerişte. În urma cercetării cazurilor, oamenii legii au constatat că toate furturile au fost comise în perioada 6 – 17 decembrie 2012, pe raza comunei, fiind identificaţi trei tineri în privinţa cărora poliţiştii au indicii că ar fi comis şase spargeri. Este vorba despre Marcel P., în vârstă de 17 ani, Cristian L., de19 ani, ambii din Şimleu Silvaniei, şi de Florin G., de doar 16 ani, din Mălădia, care au furat din trei locuinţe şi trei societăţi comerciale ţuică, motorină, ţigări, alcool, diverse sume de bani, creând un prejudiciu de aproximativ 5.000 de lei.
Un alt caz a ajuns în atenţia poliţiştilor din Năpradea, care, în 21 ianuarie, au fost sesizaţi că în perioada 18 – 21 ianuarie, din gardul împrejmuitor al Secţiei de coşuri de răchită aparţinând Ocolului Silvic Cehu Silvaniei au fost furaţi aproximativ 100 de metri de sârmă ghimpată. Investigaţiile poliţiştilor au dus spre Dionisiu R., în vârstă de 63 ani, din Cheud, acesta fiind în prezent cercetat pentru furt.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Sălaj, şi poliţiştii de sub Măgură au avut în lucru un dosar privind 12 furturi comise anul trecut în localitatea Bic. „În 25 ianuarie anul curent, poliţiştii din Şimleu Silvaniei l-au prezentat pe Gheorghe T., de 54 ani, din Bic, Judecătoriei Şimleu Silvaniei cu propunerea de arestare preventivă, întrucât oamenii legii au probat în sarcina sa comiterea, în perioada martie – decembrie 2012, a unui număr de 12 furturi din locuinţe şi anexe din localitatea Bic. Instanţa de judecată a emis, pe numele bărbatului, mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile”, a declarat Tincuţa Dumuţa, precizând că prejudicial cauzat se ridică la aproximativ 6.250 de lei.
Şi cetăţeanul Ioan D., de 24 de ani, din Chendrea, este cercetat de oamenii legii după ce, în 14 ianuarie, a distrus trei aparate de jocuri, care se aflau în incinta unui local din sat, lovindu-le cu un scaun din lemn. Prejudiciu cauzat este de 1.000 de lei, poliţiştii din Bălan întocmind pe numele tânărului acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »