Cercetat pentru contrabanda de arme

Magazin Salajean 31 martie 2010 0

Cercetat pentru contrabanda de armeUn zalauan in varsta de 58 de ani este cercetat penal pentru contrabanda si detinere ilegala de arma si munitii, dupa ce, zilele trecute, politistii au gasit in locuinta acestuia o arma neletala, in valoare de 500 de lei, adusa din Spania si introdusa ilegal in tara. In urma cercetarilor, politistii din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din Inspectoratul de Politie Judetean Salaj au constatat ca P.V., de 58 de ani, din Zalau, in decursul lunii martie, a introdus in mod ilegal in tara o arma neletala de tir sportiv, facandu-se astfel vinovat de comiterea infractiunilor de contrabanda si detinere ilegala de arme si munitii. Pentru fapta sa, barbatul de 58 de ani risca o pedeapsa cu inchisoarea de la doi la opt ani.

Pompierii instruiesc personalul silvic din judet

Cadrele Compartimentului Pregatirea Populatiei din Inspectia de Prevenire a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porolissum Salaj au organizat si desfasurat, in cursul lunii martie, instruirea personalului silvic de la nivelul tuturor ocoalelor silvice din judet. Scopul acestei activitati a fost cunoasterea principalelor obligatii referitoare la organizarea, desfasurarea si conducerea actiunilor de prevenire si stingere a incendiilor in silvicultura. Totodata, s-a urmarit cunoasterea principalelor masuri de prevenire a incendiilor de padure, cunoasterea tipurilor de incendii de padure dupa forma de manifestare a acestora, insusirea modului de organizare a primei interventii in caz de incendiu cu personalul de pe locurile de munca, a precizat Jacodi. Inspectorii ISU s-au declarat multumiti de prezenta silvicultorilor la aceste instruiri, acestia fiind prezenti in proportie de suta la suta.

Incendiu in Simleu Silvaniei

Locuinta unui simleuan a luat foc, luni dimineata, fiind nevoie de interventia pompierilor pentru a stinge incendiul. Lucian Jacodi ne-a comunicat ca Sectia de pompieri Simleu Silvaniei a intervenit, luni, la ora 11:10, pentru a stinge incendiul izbucnit la o gospodaria lui Augustin L., din localitatea Simleu Silvaniei. Cauza probabila de incendiu a fost un scurtcircuit electric provocat de conductori electrici improvizati. Au ars 30 de metri patrati din acoperisul casei, 16 metri patrati din tavan si doua geamuri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »