Centrele de asistenta sociala, inchise temporar

Magazin Salajean 2 august 2007 0

Centrele de asistenta sociala, inchise temporarMircea Martin, directorul Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Salaj, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca in perioada 24-27 iulie au fost efectuate controale la centrele care au in ingrijire persoane, precum si la diferite unitati de invatamant din judet. Echipele mixte, formate din reprezentanti ai DSV Salaj, ai Oficiului Judetean de Protectie a Consumatorului si ai Autoritatii de Sanatate Publica Salaj, au verificat 21 de unitati economice, in urma actiunii fiind aplicate 23 de sanctiuni. Dintre acestea, noua au fost amenzi in valoare de 11.800 de lei, 14 avertismente si doua ordonante de suspendare a activitatii. Aceste ultime doua sanctiuni – de altfel si cele mai grave – au fost date Centrului de Ingrijire a Persoanelor cu Varstnici Agape Tihau si Centrului de Integrare prin Terapie Ocupationala a Persoanelor cu Handicap Badacini. In ambele cazuri, neregulile constatate au privit pastrarea produselor din carne in conditii necorespunzatoare, grupurile sanitare fara apa curenta, controlul medical incomplet al asistatilor etc. Pe langa suspendarea activitatii pana la remedierea neregulilor, cele doua organizatii au primit si amenzi in cuantum de 7.000 de lei – Tihau, respectiv 500 de lei la Badacin.

Trebuie tras un semnal de alarma administratiilor locale, Consiliului Judetean si Directiei de de Munca si Protectie Sociala Salaj, pentru ca sunt autoritati in domeniu care pot contribui la rezolvarea problemelor, a declarat directorul DSV Salaj, subliniind ca nici macar una dintre unitatile verificate nu a fost indeajuns de buna pentru a fi data drept model.

O unitate care a scapat fara sanctiuni, in ciuda faptului ca s-au depistat nereguli si aici este Spitalul Judetean Salaj – Zalau.

Sanctiuni de Zilele Zalaului

Alte controale au fost efectuate in cele trei zile cat a durat Sarbatoarea Cetatii de la Zalau la unitatile care au comercializat produse alimentare. S-a urmarit respectarea cadrului legal privind siguranta alimentelor, protectia consumatorului si a sanatatii publice in aceste unitati ce au depozitat si comercializat produse de origine animala si nonanimala, a spus Mircea Martin. Potrivit acestuia, cu toate ca si-au anuntat participarea la Zilele Zalaului 43 de comercianti, in final s-au prezentat cu standuri mai putini. Prima zi a fost una in care nu s-au dat amenzi, dar in urmatoarele 48 de ore au fost aplicate patru sanctiuni in valoare totala de 4.200 de lei. Comerciantii au fost sanctionati, in cele mai multe dintre cazuri, pentru nerespectarea conditiilor de temperatura in spatiile de depozitare a produselor. Totusi, trebuie precizat ca nici intr-un an acestia nu au fost atat de bine organizati ca acum, a conchis directorul DSV Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »