Casa inspectorului scolar general Ioan Abrudan, inundata de mii de litri de lapte

Magazin Salajean 23 februarie 2012 0

Casa inspectorului scolar general Ioan Abrudan, inundata de mii de litri de lapteO cisterna incarcata cu cateva mii de litri de lapte s-a rasturnat, ieri dupa-amiaza, in curtea casei inspectorului scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, situata pe strada Kossuth din municipiul Zalau. Accidentele de circulatie care i-au provocat pagube insemnate reprezentantului Invatamantului salajean par sa se tina lant, numai in ultimii trei ani avand loc doua astfel de evenimente, in care tiruri incarcate cu fier s-au rasturnat peste gardul din curtea casei.

La fata locului au sosit imediat echipajele de politie care au demarat cercetarile in acest caz. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, in urma accidentului, soferul autotrenului a suferit leziuni usoare, nefiind inregistrate alte victime.

Pe de alta parte, pagubele materiale produse inspectorului scolar Abrudan sunt destul de insemnate. In cursul dupa-amiezii, in timp ce eram la birou, am fost anuntat ca o cisterna incarcata cu lapte s-a rasturnat in curtea casei. Ajuns acasa, am vazut cisterna rasturnata chiar in fata portii, iar odata intrat in casa, am constatat ca toate camerele erau inundate cu lapte, in unele locuri avand circa 20 de centimetri. Am incercat sa tragem mobila si alte obiecte in locuri mai ferite, dar pagubele inregistrate sunt destul de mari. Dar ma bucur ca familia mea, in ciuda sperieturii puternice, este teafara, a precizat inspectorul scolar.

Potrivit acestuia, dupa evaluarea pagubelor va lua legatura cu patronul firmei bihorene, unde este inregistrata cisterna. Vom vedea daca acesta are sau nu asigurare. Urmeaza sa stabilesc ulterior cum voi proceda, a mentionat Abrudan.

Curba din intersectia strazilor Kossuth si Andrei Saguna, din apropierea locuintei inspectorului scolar, a mai creat probleme soferilor. In cursul lunii iulie a anului trecut, un autotren incarcat cu pilitura de fier s-a rasturnat peste gardul casei, recent refacut. Asta dupa ce, in urma cu aproximativ trei ani, un alt autotren, incarcat de aceasta fata cu fier vechi a ajuns in aceeasi curte, distrugand gardul.

Autoritatile locale au demarat cercetari la fata locului, stabilind ca gradul de inclinatie nu este normal, mai mult, fiind proiectat in directia gresita. Politistii sustin ca Primaria Municipiului Zalau este responsabila de administrarea domeniului public, si anume de proiectarea si intretinerea drumurilor. In urma accidentului produs in cursul anului trecut, administratia locala a precizat ca nu dispune de fonduri pentru lucrari de amploare, care sunt necesare in zona respectiva.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »