Carte si galerie pentru prefectii Salajului

Magazin Salajean 18 iunie 2007 0

Carte si galerie pentru prefectii SalajuluiIn cadrul celei de a III-a editii a Festivalului Zilele Romane, la Consiliul Judetean Salaj si la Institutia Prefectului a avut loc, vineri, un dublu eveniment: lansarea cartii Prefectii Judetului Salaj – O istorie in documente si inaugurarea oficiala a Galeriei prefectilor judetului Salaj.

Galeria, care cuprinde fotografiile tuturor celor 33 de prefecti ai judetului, atat din perioada interbelica, cat si pe cei care au detinut aceasta functie dupa 1990, a fost inaugurata la sediul Institutiei Prefectului de Andrei Todea si Tiberiu Marc, in prezenta majoritatii celor care au ocupat functia de prefect de Salaj dupa 1990.

Prefectii Judetului Salaj – O istorie in documente a aparut la Editura Caiete Silvane a Centrului Culturii Traditionale Salaj si a fost scrisa de Danut Pop si regretatul Doru E. Goron. Volumul a fost editat de Directia Judeteana Salaj a Arhivelor Nationale Salaj, cu sprijinul Consiliului Judetean Salaj si a Institutiei Prefectului Salaj, colaboratori fiind Tiberiu Marc, Andrei-Barbu Todea si Calin-Cornel Pop. Danut Pop si-a exprimat speranta ca lucrarea de fata, impreuna cu alte viitoare carti si studii pe aceasta tema, care vor furniza alte valoroase informatii, sa poata contribui la mai o buna cunoastere a unor zone putin batatorite ale istoriografiei salajene.

Lansarea cartii a fost si un prilej pentru a fi exprimata recunostinta pentru toti cei care, din 1919 incoace, au onorat functia de prefect al judetului Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »