Caravana Fermier in Europa, aproape de final

Magazin Salajean 7 decembrie 2006 0

Caravana Fermier in Europa, aproape de finalMaine, 8 decembrie, este ultima zi in care Caravana Fermier in Europa va mai organiza in Salaj, intalniri cu potentialii intreprinzatori din mediul rural, in domeniul agricol. Comunele salajene in care Caravana isi incheie periplul sunt Maeriste si Bocsa.

Cea de-a doua etapa a Caravanei Fermier in Europa a demarat, in judet, in 4 decembrie, cu vizitarea comunelor Hida si Dragu. In zilele urmatoare, caravana a poposit in comunele Cristolt, Benesat, Creaca, Napradea, Almas si Zimbor.

Potrivit celor declarate de prefectul de Salaj, Andrei Todea, Caravana si-a atins scopul in cele mai multe comunitati salajene, insa au fost si comune in care la intalnirea programata, nu a aparut nimeni. La Nusfalau, de exemplu, nu am gasit pe nimeni, nici pe primar, nici pe viceprimar, a spus Todea (Nusfalaul facea parte din prima etapa a obiectivelor Caravanei – n.r.). Prefectul a mai mentionat ca avem, din pacate, destule autoritati publice care nu-si inteleg rostul – rolul pe care-l au in bunastarea comunitatii.

Reamintim ca aceasta Caravana, care a trecut prin 820 de comune din tara, are ca obiectiv informarea potentialilor intreprinzatori din mediul rural asupra fondurilor UE destinate agriculturii. Reprezentantii MIE, MAPDR, ai Prefecturilor, Agentiei Nationale pentru Consultanta Agricola si Agentiei Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor au prezentat, in cadrul acestor intalniri, tipurile de proiecte care se vor putea finanta, pasii care trebuie urmati si standardele unei agriculturi europene.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »