Caravana Agricultura in Uniunea Europeana, prezenta in Salaj

Magazin Salajean 30 martie 2010 0

Caravana Agricultura in Uniunea Europeana, prezenta in SalajBiroul de Informare al Parlamentului European in Romania, in parteneriat cu Institutia Prefectului Judetului Salaj, a organizat, ieri, in sala Porolissum a Consiliului Judetean Salaj, evenimentul inaugural al caravanei de informare Agricultura in Uniunea Europeana, la care a fost prezent, alaturi de oficialitatile locale, deputatul european Csaba Sogor – Grupul Partidului Popular European. Scopul acestei intalniri este acela de a furniza informatii utile tuturor celor care vor sa investeasca in agricultura si sa utilizeze proiectele finantate din fonduri europene ca oportunitati de finantare. Judetul Salaj este unul preponderent agricol. Stim ce agricultura se face in judetul nostru si ce agricultura se face in Uniunea Europeana. Sper ca dupa aceasta intalnire sa ramanem cu ceva, cu informatii utile, legate de posibilitatile de finantate in agricultura, a precizat prefectul judetului Salaj, Alexandru Vegh, prezent si el la eveniment.

In cadrul intalnirii, europarlamentarul Csaba Sogor a prezentat rolul Parlamentului European in reglementarea agriculturii europene, in vreme ce Nicoleta Joldes si Ioan Tarau, din cadrul Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Salaj, au vorbit celor prezenti despre posibilitatile de finantare in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale.

Pe de alta parte, presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, a facut o scurta prezentare a proiectului cu finantare europeana Ruraland – actori ai dezvoltarii rurale, in care institutia este partenera. Caravana este prezenta in Salaj in perioada 29 martie – 1 aprilie si va continua cu o serie de mese rotunde organizate in orasele Simleu Silvaniei – 30 martie, Jibou – 31 martie si Cehu Silvaniei – 1 aprilie. In cadrul Primariilor se vor stabili puncte de informare cu publicatii informative pe tematici europene in general, dar mai ales in domeniul agriculturii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »