Captura de peste 20.000 de pachete de tigari de contrabanda

Magazin Salajean 1 aprilie 2010 0

Captura de peste 20.000 de pachete de tigari de contrabanda

Peste 25.000 de pachete de tigari de contrabanda, precum si suma de 35.120 de lei, presupusa a fi obtinuta din activitati ilicite de acest gen, au fost confiscate, ieri, de politisti, dupa ce au perchezitionat mai multe locuinte din judetul Salaj. In fapt, patru persoane sunt cercetate penal sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, Nadia Serban, ne-a declarat ca in data de 31 martie, politistii din cadrul inspectoratului, sprijiniti de jandarmi, au perchezitionat domiciliile mai multor persoane suspecte de detinerea si comercializarea ilegala de tigari de provenienta straina. La actiune au participat si lucratori din cadrul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Salaj.

Politistii au efectuat, astazi, perchezitii in mai multe locuinte din judetul Salaj, unde au gasit depozitate zeci de mii pachete de tigari. Este vorba de domiciliile suspectilor Gheorghe R., de 60 de ani, Andrei E., de 30 de ani, ambii din Zalau, B. Janos, de 43 de ani, din Aghires, si Mugurel G., de 27 de ani, din Dersida, de unde s-au ridicat, in vederea cercetarii provenientei, 20.774 de pachete tigari si 35.120 lei, presupuse a fi obtinute din activitati ilicite de acest gen.

Valoarea pe piata a tigarilor se ridica la aproximativ 44.340 de lei, a mentionat Serban. In prezent, acestia sunt cercetati pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscala, prevazuta de art.9, lit.a din Legea nr.241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale. Cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale a celor patru persoane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »