Captura de 33.797 de lei a politistilor salajeni

Magazin Salajean 28 noiembrie 2006 0

Captura de 33.797 de lei a politistilor salajeniConducatorii auto au avut parte la finele saptamanii trecute de un raid al politistilor de la Serviciul Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Politie (IPJ) Salaj, atat pe raza municipiului Zalau, cat si pe raza judetului. Actiunile derulate de-a lungul week-endului au facut parte dintr-o actiune de amploare care s-a monitorizat in cinci judete: Alba Iulia, Cluj Napoca, Salaj, Bihor si Arad, pusa la cale de Directia Politiei Rutiere din Bucuresti, pentru combaterea accidentelor de circulatie. Scopul acestor actiuni a fost de a identifica conducatorii auto care circula cu viteza peste limta legala pe drumurile din municipiu si judet, care nu utilizeaza centura de siguranta, precum si a celor care se inscriu in depasiri neregulamentare. De asemenea, actiunea a vizat si disciplinarea pietonilor de pe raza muncipiului Zalau. La actiuni au participat efective de politie din orasele Jibou, Simleu Silvaniei, Cehu Silvaniei, precum si efective de politie ale municipiului Zalau. Intreaga actiune a fost supreavegheata de catre subinspecorul Aurelian Calineata din cadrul Directiei Politiei Rutiere din Bucuresti. Valoarea totala a amenzilor contraventionale aplicate de catre efectivele de politie, pe parcursul a doar trei zile a fost de 33.797 de lei.

Per total…

Vasile Sabau, agent sef, din cadrul IPJ Salaj a declarat ca in perioada 24 – 26 noiembrie 2006 au fost aplicate 540 de amenzi contraventionale, din care, s-au depistat 152 de abateri privind depasirea limitei legale de viteza, noua abateri pentru depasiri neregulamentare, 185 de abateri pentru nefolosirea centurii de siguranta, iar alte 137 de amenzi fiind de alta natura. De asemenea, politistii au retinut doua certificate de inmatriculare pentru expirarea inspectiei tehnice a autovehicolului. Au mai fost sanctionati un numar de 38 de pietoni care au traversat prin locuri nepermise, noua biciclisti si opt carutasi.

Firul evenimentelor…

Pe parcursul weekend-ului conducatorii auto au avut de furca cu echipajele de politie, care au impanzit atat municipiul Zalau, cat si intreg judetul. Actiunile politistilor au inceput in cursul zilei de vineri, 24 noiembrie 2006, zi in care au fost aplicate 81 de amenzi contraventionale, din care 19 au fost pentru depasirea limitei de viteza. Doua pentru depasiri neregulamentare, 16 pentru nefolosirea centurii de siguranta, iar 44 de amenzi au fost de alta natura. Ziua de sambata a fost una cu ghinion pentru conducatorii auto obisnuiti sa incalce regulile de circulatie. Pe parcursul intregii zile au fost aplicate 238 de sanctiuni contraventionale, din care 72 pentru depasirea limitei legale de viteza, patru pentru depasiri neregulamentare, 78 pentru nefolosirea centurii de siguranta, iar 184 de amenzi au fost de alta natura. Pe raza municipiului Zalau, echipajul format din Viorel Vicas – comisar sef, Vasile Sabau – agent sef si Florin Ortan – agent sef adjunct, au actionat in zona Astralis Sala Sporturilor si au puricat in doar cateva ore un un numar de 26 de conducatori auto aplicand tot atatea amenzi contraventionale pentru depasirea limitei legale de viteza. Pe traseul Zalau – Sutor, echipajul format din agentii sefi Liviu Popa si Dorin Souca au aplicat trei amenzi contraventionale pentru depasiri neregulamentare, 12 amenzi pentru depasirea limitei legale de viteza, iar patru pentru nefolosirea centurii de siguranta. Din fericire, pentru doi conducatori auto, care au fost depistati de politisti cu defectiuni la sistemul de semnalizare, acestia au scapat doar cu un avertisment. Cele mai multe sanctiuni contraventionale au fost aplicate in localitatile Poarta Salajului si Sanmihaiu Almasului, in numar de sapte, majoritatea pentru depasirea limitei legale de viteza. Cea mai semnificativa sanctiune aplicata pentru depasirea limitei legale de viteza a fost data conducatorului auto Csoka Gabor Ferenc, de 28 de ani, din Zalau, care circula pe raza localitatii Poarta Salajului cu o viteza de 104 km/h.

Cascadorii rasului…

Stand la panda cu radarul politiei, am fost martora unei adevarate scene comice… si in acelasi timp am ramas uimita de indrazneala unui locuitor din localitatea Sanmihaiu Almasului, care parea sa aiba chef de glume, pe seama politistilor. Oprit fiind de echipajul de politie deoarece bicicleta acestuia nu era semnalizata corespunzator, a inceput a deruta cadrele de politie, dandu-le acestora date false despre identitatea sa. La prima tentativa a sugubatului localnic, unul dintre agenti a sunat la postul de politie din localitate pentru a-l gasi in evidenta acestora. Nu mare le-a fost mirarea politistilor cand au constatat ca datele oferite erau false. De trei ori la rand, localnicul le-a oferit politistilor date false, pana la un moment dat cand unul dintre agenti l-a invitat la postul de politie din localitate. Vazand ca nu are cale de intoarcere, in cele din urma localnicul a fost nevoit sa isi dezvaluie adevarata identitate. Claudiu Morar, de 25 de ani, a fost sanctionat contraventional cu suma de 30 de lei, pentru nesemnalizarea corespunzatoare a bicicletei cu care circula. Si iata ca cei sapte ani de acasa… lipesc la unii cu desavarsire…

Nici ziua de duminica nu a fost o zi usoara pentru conducatorii auto, politistii aplicand un numar de 221 de sanctiuni contraventionale, din care 61 pentru depasirea limitei legale de viteza, trei pentru depasiri neregulamentare, 91 pentru nefolosirea centurii de siguranta, iar alte 66 au fost de alta natura.

Concluzii…

In doar trei zile 540 de conducatori auto au fost sanctionati contraventional din cauza neatentiei la volan… si poate, de ce nu, a inconstientei cu care conduc pe drumurile noastre….

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »