Campanie electorala prin infractiuni

Magazin Salajean 8 iunie 2012 0

Campanie electorala prin infractiuniFoarte multi alegatori sau candidati la alegerile locale au optat, in aceasta campanie electorala, pentru sabotarea contracandidatilor pe diverse cai. In top s-au aflat actiunile de distrugere a materialelor promotionale, dar nu au lipsit nici altercatiile sau violentele fizice sau verbale. Probabil pentru ca aceste gesturi le-au fost mult mai la indemana decat dovedirea calitatilor necesare unui viitor ales local. Iar asta spune multe.

Potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Salaj, Tincuta Dumuta, in perioada 11 mai – 7 iunie, la nivelul IPJ Salaj s-au inregistrat 12 incidente electorale, sapte in mediul rural (la Salajeni, Criseni, Sarmasag, Marca, Galgau Almasului, Garbou) si cinci in mediul urban (la Zalau, Jibou, Simleu Silvaniei). Cele mai multe dintre acestea, sase, au fost contraventii la legea electorala, prin care s-a sesizat distrugerea si degradarea afiselor electorale, precum si afisarea mijloacelor de propaganda electorala in alte locuri decat cele permise potrivit prevederilor legale. O sesizare nu s-a confirmat. In cinci cazuri, persoanele vinovate au fost avertizate in scris, iar intr-un caz s-a aplicat o amenda de 600 lei. Tincuta Dumuta a semnalat faptul ca Politia a fost sesizata in sase cazuri, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si mentionarea in declaratia de acceptare a candidaturii a unor date neadevarate (in Sarmasag); distrugere de bannere (la Marca); violare de domiciliu, lovire si alte violente si amenintare (in Galgau Almasului); insulta si calomnie (Simleu Silvaniei si Garbou); mita electorala (Zalau). In toate aceste dosare, politistii fac cercetari pentru solutionarea acestora.

Duminica, la vot

Mentionam ca la nivelul judetului Salaj s-au constituit 299 sectii de votare, a caror paza va fi asigurata astfel: 136 sectii

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »