Cal salvat dintr-un canal colector, cu buldoexcavatorul

Magazin Salajean 16 martie 2010 0

Cal salvat dintr-un canal colector, cu buldoexcavatorul

Un cal cazut in canalul colector al unui complex abandonat din localitatea Hida a fost salvat cu buldoexcavatorul, luni dupa-amiaza, de catre angajatii primariei comunale impreuna cu pompierii. Viceprimarul comunei Hida, Cornel Mesesan, ne-a spus ca incidentul s-a produs in jurul orei 12:00, la fostul complex agricol, inspre mina, din localitate. Animalul a fost lasat liber de proprietar, in curtea complexului din Hida, cand a cazut in canalul colector.

Au fost anuntati pompierii, insa acestia nu au reusit sa-l scoata, nedispunand de echipamentul necesar. Astfel ca am intervenit cu un buldoexcavator al primariei, reusind, in cele din urma, sa scoatem calul teafar din put, ne-a spus viceprimarul Mesesan. Tot el ne-a spus ca proprietarul nu se afla la prima abatare. In urma cu doua luni, calul aceluiasi proprietar a cazut in acelasi canal colector. Din pacate, in acel caz, animalul nu a putut fi salvat. Desi incidentul nu a fost cu victime, reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj ne-au spus ca vor lua masuri.

Potrivit legii in vigoare, proprietarul are obligatia de a nu lasa animalul nesupravegheat. Vom efectua cercetarile pentru stabilirea exacta a imprejurarilor in care s-au produs faptele, dupa care vom lua masurile ce se impun, ne-a comunicat Virgil Turcas, directorul coordonator al DSVSA Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »