Cainii fac tot mai multe victime printre salajeni

Magazin Salajean 11 octombrie 2011 0

Cainii fac tot mai multe victime printre salajeni

Sapte salajeni au ajuns la spital, la finele saptamanii trecute, dupa ce au fost muscati de caini. Unul dintre raniti a necesitat internarea pentru tratarea ranilor suferite din cauza patrupedului.

Conform informatiilor furnizate de reprezentantul Biroului de presa din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, aproape 250 de persoane au solicitat ingrijiri medicale, in perioada 7-9 octombrie, la Unitatea de Primire a Urgentelor. Dintre acestea, doar 61 au fost cazuri reale de urgente medicale, printre care se numara si pacientii muscati de animale. Sapte persoane cu varste cuprinse intre trei si 77 de ani care s-au prezentat la spital, in zilele de weekend, au fost diagnosticate cu plagi prin muscatura de caine. Unul dintre pacienti, respectiv un barbat de 77 de ani, din localitatea Sanpetru Almasului, a fost internat la Sectia Chirurgie prezentand plaga prin muscatura de caine coapsa stanga, cu ruptura musculara, ne-a declarat purtatorul de cuvant al unitatii spitalicesti mentionate, Codruta Puscas.

Muscaturile de animale trebuie tratate cu mare atentie. Potrivit sursei citate anterior, daca persoana ranita identifica animalul si cunoaste sigur ca a fost vaccinat, atunci persoana in cauza nu necesita tratament antirabic. In caz contrar, pacientii cu plagi prin muscatura de animale vor trebui sa urmeze tratamentul antirabic.

Dintre pacientii care au solicitat in weekend tratament in regim de urgenta, majoritatea au fost diagnosticati cu plagi, fracturi, entorse sau contuzii. Un numar de 23 de pacienti au fost cazuri de gastrite. Alte trei persoane au fost diagnosticate cu politraumatism prin agresiune si tot atatea ca fiind in stare de ebrietate. In perioada analizata au fost internate 79 de persoane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »